gtag('config', 'AW-853523673');

Holnaptól változik a Qatar budapesti menetrendje

Új menetrendben közlekedik holnaptól, vagyis október 3-tól Budapestre a Qatar Airways. Az ötcsillagos légitársaság továbbra is a hét minden napján biztosít közvetlen összeköttetést Dohával, de három napon ezentúl a magyar fővárosba érkező gépek nem repülnek tovább Zágrábba, ahogy tették azt eddig.

Holnaptól változik a Qatar budapesti menetrendje

Ennek az az oka, hogy a Qatar Airways júniusban bejelentette, a jelenlegi menetrend szerint a budapestire felfűzött zágrábi járatát októbertől közvetlenül is repüli, a horvátoknak kényelmesebb összeköttetést biztosítva Dohával. 

A holnaptól életbe lépő változás szerint péntekenként, szombatonként és hétfőnként önállósodnak a zágrábi járatok, és azok Budapest érintése nélkül, közvetlenül a horvát főváros repülőterére közlekednek. Így pedig a budapesti járatok menetrendje is módosul, mivel a Qatar Airways gépének nem kell lerepülnie délre a zágrábi utasokért. 

Holnaptól változik a Qatar budapesti menetrendje

Az említett három napon ezentúl a Qatar Airways reggel 07:25-kor indítja gépét Dohából, amely 12:00-kor érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre, ahonnan egy órával később, délután 13:00-kor már vissza is indul az idén megnyílt, vadonatúj Hamad repülőtérre, ahová este 19:15-kor érkezik meg. Keddenként, szerdánként, csütörtökönként és vasárnaponként viszont marad az eddigi, jól megszokott menetrend, amely szerint a gép reggel 07:40-kor száll fel Dohából és 12:10-re van Budapesten. Innen 13:15-kor felszáll és Zágrábba repül, ahonnan 16:05-re érkezik vissza Budapestre, majd a járat 17:05-kor ismét felszáll és Dohába veszi útját, ahová 23:20-kor landol (helyi idők kerültek feltűntetésre). 

Holnaptól változik a Qatar budapesti menetrendje

A járatokat a Qatar Airways továbbra is keskenytörzsű Airbus típusaival fogja teljesíteni. A holnapi napra mind a zágrábi, mind a budapesti viszonylatra A320-ast jeleztek előre. A hosszabb törzsű A321-es a módosítás életbe léptetésével várhatóan csak azon a négy napon fog közlekedni, amikor Budapest és Zágráb egyszerre üzemel. Az önálló járatokon elegendő lehet a konfigurációtól függően 132-144 utas szállítására alkalmas A320-as (lásd fenti két képen).

Bécsbe már Dreamliner repül, Budapestre az Emirates jön nagygéppel

A Qatar Airways a Magyarországgal szomszédos országokban Horvátországon túl Romániába és Ausztriába is üzemeltet járatokat, de mindezek közül egyedül az osztrák fővárosba, Bécsbe közlekedik nagyobb, szélestörzsű típussal. A társaság idén szeptemberben kezdett el Boeing 787-8 Dreamlinereivel repülni Schwechatra. Ezen lépésüket tíz évvel a járat elindítása után hozták meg.

Holnaptól változik a Qatar budapesti menetrendje

Zágrábi járatukat egyébként 2012 májusában nyitották, kereskedelmi joggal a Budapest és Zágráb közötti viszonylatra is, amely továbbra is fennmarad, de már csak a hét négy napján lehet igénybe venni. 

A Qatar Airways budapesti piaca szempontjából jelentős változást hoz az október, mivel a hónap végén megjelenik a Liszt Ferenc reptéren egy igen komoly konkurens, az Emirates, amely mindennapos összeköttetést biztosít majd Dubajjal, szélestörzsű A330-200-asaival. Ez a típus járatonként 278 utast vehet fedélzetére.

Forrás: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség