gtag('config', 'AW-853523673');

Tengeralattjáró drón is keresi az eltűnt maláj repülőt

Az Egyesült Államok egy ötméteres tengeralattjáró drónt és egy olyan berendezést is küldött az Indiai-óceánra, amely repülőgépek fekete dobozait keresi, hogy nyomára bukkanjanak a március 8-án eltűnt maláj repülőnek.

Tengeralattjáró drón is keresi az eltűnt maláj repülőt

Az amerikai haditengerészet egy fekete dobozokat kereső berendezést és egy tengeralattjáró drónt is küld az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép roncsainak felkutatására az Indiai-óceán déli részére – jelentette be az amerikai védelmi minisztérium. 

A tengeralattjáró robot több mint egy napot képes utántöltés nélkül a vízben maradni, és akár 5000 méter mélyen is képes felderíteni tárgyakat. A Bluefin drón mindössze 5 méter hosszú.

A Pentagon bejelentése előtt néhány órával közölte a malajziai miniszterelnök, hogy a műholdas adatok újabb elemzése alapján a több mint két hete eltűnt utasszállító repülőgépről kijelenthető: az Indiai-óceán déli részébe zuhant. A járat március 8-án tűnt el, 227 utas és a személyzet volt rajta.

Hétfőn az érintett területen folytatódott a keresés a gép roncsai után. Az amerikai haditengerészet elküldött a térségbe egy olyan berendezést, amelyet kifejezetten a repülőgépek fekete dobozainak megtalálására fejlesztettek ki. Ez a műszer hatezer méter mélyről érkező jeleket is képes fogni, de csak lassan lehet vele haladni a felszínen a pontosság végett.

Pekingben a hozzátartozók tüntetnek

Tüntetők százai vonultak Malajzia pekingi nagykövetségéhez, követelve a Malaysia Airlines március 8-án eltűnt gépével kapcsolatos pontos tájékoztatást. "Hazugok, mondjátok meg az igazat!", "Malaysia Airlines! Magyarázattal tartozol!" – olvasható egyebek között a túlnyomó részt hozzátartozókból álló tömeg által magasba emelt transzparenseken. A feliratok színesek, nagyok, láthatóan nem sebtében készültek.

A szállodából, ahol el voltak szállásolva, buszokkal érkeztek a tüntetők. A nagykövetségnél több tucat egyenruhás és civilbe öltözött rendőr biztosította a helyszínt. A nagykövetség bejáratánál állítólag kisebb dulakodásra is sor került.

A demonstrálók azt kifogásolják, hogy a malajziai hatóságok nem megfelelően kezelték az eltűnt gép ügyét, "két hét hazugságai és félrevezető információi" dühítették fel őket. Szervezetük, a Kínai Családok Bizottsága közleménye szerint az elmúlt 18 napban a malajziai kormány és a hadsereg késleltetve szivárogtatott ki információkat, "megtévesztve a családokat, becsapva az egész világot", amivel a kutatók és a mentők értékes időt veszítettek. A hozzátartozók a maláj légitársaság, a kormány és a hadsereg felelőseinek megbüntetését követelik.

A cikk forrása: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség