gtag('config', 'AW-853523673');

A pilóták többször eltévesztik a repteret

Az elmúlt négy hónapban két olyan eset is nagy visszhangot váltott ki az Egyesült Államokban, amikor a pilóta más repülőtérre szállt le, mint ahová kellett volna. Egy most közzétett jelentésből kiderül, hogy ez nem is olyan ritka jelenség.

A pilóták többször eltévesztik a repteret

A GPS korában, amikor egy autó sofőrjét simán útbaigazítja egy erre képes okostelefon, furcsának hangzik, ha egy repülő pilótája nem talál oda a célállomás repülőterére. Az elmúlt hónapokban két ilyen eset is történt. Tavaly novemberben egy Boeing 747-esnek az amerikai légierő McConnell bázisán kellett volna landolnia Wichitában, ehelyett egy 15 kilométerrel északra lévő légikikötőben landolt (erről itt írtunk), januárban pedig a a Southwest légitársaság Boeing 737-700-as repülőgépe szállt le néhány kilométerrel odébb a Missouri állambeli Branson repülőterétől (erről itt olvashat).

A nagy visszhangot kiváltó hibák azonban egyáltalán nem olyan ritkák, mint azt az utasok gondolják, vagy a hatóságok bevallják. Az Associated Press (AP) a 90-es évek elejétől vizsgálta meg az erre vonatkozó amerikai kormányzati adatokat és a médiában megjelent híreket. Összesen több mint 150 olyan esetre bukkant, amikor a pilóták vagy rossz repülőtéren szálltak le, vagy elkezdtek leszállni, de még időben észrevették a hibát.

A jelentésről beszámoló philly.com cikke szerint különösen a kaliforniai San Jose számít problémás helynek ebből a szempontból. Az AP listája ugyanis hat olyan hibát sorol fel, amikor a pilóták a Mineta San Jose Nemzetközi repülőtérre akartak érkezni, mégis a tőle 16 kilométerre lévő Moffett Fieldre kezdtek el leszállni, amely egy közös katonai-civil reptér. 

Az ilyen esetek szinte mindegyikében a pilóták engedélyt kaptak az irányítótoronytól, hogy az automatika helyett a saját szemükre hagyatkozzanak a repülésnél. Sok tévesztés történt éjjel, amikor egy közelebb lévő leszállópálya fényei térítették el a pilóták figyelmét az ereszkedés közben. Többen közülük arról is beszámoltak, hogy figyelmen kívül hagyták az eltérésre figyelmeztető műszereket, mert inkább annak hittek, amit maguk előtt láttak.

Az ilyen elvétett leszállások akkor lehetnek különösen veszélyesek, amikor a leszállópálya rövidebb, mint amire a pilóta számít, és amire a gépnek szüksége van a teljes megállásoz. Így volt ez a legutóbbi két, nagy nyilvánosságot kapott esetben is, amikor a pálya szélén sikerült csak megállni. A 35 dokumentáltan eltévesztett leszállásból 23 rövidebb pályára történt.

Forrás: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség