gtag('config', 'AW-853523673');

Alitalia baleset: Ismét bennragadt egy A320-as futóműve

Az Alitalia Madridból Rómába tartó AZ-63-as járata beragadt jobb oldali főfutóművel hajtott végre leszállást vasárnap este a római Fiumicino repülőtéren. A jelentések szerint a fedélzeten tartózkodó 151 fő közül senki sem sérült meg. Az Olasz Kereskedelmi Pilóták Szövetségének (ANPAC) képei szerint azonban a gép komoly károsodást szenvedett.

Alitalia baleset: Ismét bennragadt egy A320-as futóműve

Az Alitalia EI-EIB lajstromú Airbus A320-200 típusú repülőgépe vasárnap este helyi idő szerint 20:10-kor végzett megközelítést a 16L jelzésű futópályára, amikor a repülőszemélyzet a megfelelő futómű-visszajelzés hiányában átstartolás mellett döntött.

A rutinellenőrzések elvégzése után alacsony áthúzást hajtottak végre a 16L pálya felett, így a földi személyzet is megerősíthette azt, hogy a jobb főfutó nem nyílt ki és nem csak egy hibás jeladó keltett pánikot.A pilóták 50 perccel az átstartolás után a felkészülést követően egyetlen nyitott főfutóval végeztek leszállást a 16L futópályára, mely akkor már a helyi tűzoltóság által egy különleges habréteggel fel volt locsolva, ami egy esetlegesen bekövetkező tűz kialakulását hivatott megakadályozni.

Az utasok és a személyzet vészcsúszdák segítségével hagyták el a gépet. A landolás és a vészkiürítés a nyilvánosságra került videó és fotók alapján az előírásoknak megfelelően lett végrehajtva, így a repülőgép nem sodródott le a futópályáról.

Habár a leszállás előtt viharjelenségre figyelmeztetett a METAR a repülőtér környékén szinte biztosan állítható, hogy az aktuális időjárásnak semmi köze nem volt az Airbus futómű-meghibásodásához, viszont a személyzet képzettségét dicséri, hogy az esti órákban erős szél mellett ilyen kritikus manővert végre tudtak hajtani, még akkor is, ha normál esetben gyakran találkoznak viharfelhőkkel a világ számos légikikötője felett.
A képek jól mutatják, hogy a gép súlyos sérüléseket szenvedett, de egyelőre még nem érkezett hivatalos információ a gépet ért károkról így az is kérdéses, hogy ki tudják-e javítani az A320-ast. 

Forrás: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség