gtag('config', 'AW-853523673');

Átadta a Boeing az első 787-9-est

Vadonatúj géptípussal, a Boeing 787-es gépcsalád hosszított törzsű változatával bővült az Air New Zealand flottája, miután az amerikai repülőgépgyár ünnepélyesen is átadta a légitársaság számára az első 9-es Dreamlinert. 

Átadta a Boeing az első 787-9-est

A gépátadó ceremóniára a Boeing mintegy ezer alkalmazottjának és természetesen az új-zélandi légitársaság vezetőségének, valamint meghívott vendégeinek körében került sor.
 

Az Air New Zealand igen hosszú időt volt kénytelen várni a Boeing 787-9-esre, a program csak a 8-as alaptípussal kapcsolatos késések miatt is csúszást szenvedett, de erről az ünnepségen már aligha esett szó. 

Más kérdés persze, hogy milyen háttéralkuk születtek árak és kedvezmények terén, de erről megint csak nem lesz a nagyközönség tájékoztatva. Álljon itt csak annyi, hogy eredetileg, amikor 2004-ben az új-zélandiak elsőként szerződtek és rendelést adtak le a 787-9-esre úgy volt, hogy a Boeing rá 6 évre, vagyis 2010-ben már szállítani fogja a típust. Most 2014-et írunk. Az Air New Zealand számára ráadásul a Dreamliner igen fontos, a flottamodernizáció és a megújulási program részét képező típus, amelyből jelen állás szerint összesen 10 darab lesz, mindegyikük Rolls-Royce Trent 1000 hajtóművekkel. A kompozit gyártmány megjelenése pedig egyben a B-767-300ER gépek kivonását is jelenti, de mivel teljesítménye még nagyobb, nemcsak a 767-esek útvonalait veszi fokozatosan át, hanem újabbakat is nyithatnak vele. 

A 787-9-es, amelynek törzse 6 méterrel hosszabb a 787-8-asnál amellett, hogy több utast képes szállítani, messzebbre is tud repülni, hatótávja mintegy 450 tengeri mérfölddel (830km) nagyobb, összesen 15370km. (A 767-esé 11070km). Mindehhez hozzátartozik, hogy a Dreamliner könnyebb szerkezete, az új generációs hajtóművek, szárnyprofilja és korszerű repülésirányító rendszereinek köszönhetően 20%-kal alacsonyabb üzemanyag fogyasztású, mint hasonló méretű piaci vetélytársai. 

Átadta a Boeing az első 787-9-est

A Boeingnek eddig 26 ügyféltől 409 darab 787-9-esre van beérkezett rendelése, amely a teljes Dreamliner-család (787-8, 787-9, 787-10) foglalásainak 40%-át teszi ki.

Összesen 302 utas, három komfortzóna

Az Air New Zealand Boeing 787-9-eseinek fedélzete három-osztályos elrendezést követ. Az üzleti osztályon 18-an, a prémium turistán 21-en, míg a hagyományos turista zónában 263-an foglalhatnak helyet, mihelyst a típus forgalomba áll, amelyre a tervek szerint a házi berepülést és a személyzet gyakorlatszerzését követően várhatóan októberben fog sor kerülni Auckland - Perth útvonalon, majd novembertől már Tokió és Sanghaj is szerepelni fog a Dreamliner úti céljai között.

Forrás: www.airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség