gtag('config', 'AW-853523673');

Az Emirates Budapestje

Napi rendszerességű budapesti járatot indít az Emirates, a világ egyik legjobb légitársasága - jelentette be hétfőn a Budapest Airport bő egy órával azelőtt, hogy a légitársaság is kihirdette volna, végre Magyarország fővárosa is bekerül az útvonalhálózatába. 

Az Emirates Budapestje

A járatnyitás híre több szempontból is értékes, utasnak és repülőtérnek egyaránt. Utasnak például azért, mert jelenleg el lehet ugyan jutni közvetlen járattal Dubajba a ferihegyi repülőtérről, de először is nem a központiként számon tartott Dubai Internationalre, másrészt pedig csak low-cost színvonalon, és nem is napi rendszerességgel. Ez nem más, mint a Wizz Air tavaly október óta igénybe vehető kínálata. 

Ezen alapvetően változtat az Emirates, amikor a mai bejelentése alapján október 27-től elkezd Dubaj és Budapest között repülni. A naponta üzemelő járatokat, ahogy a Budapest Airport fogalmazott "az első pillanattól nagy befogadóképességű, szélestörzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik." - ami a légiközlekedésben jártasabb olvasók körében rögtön hozzászólás lavinát keltett, mivel tudvalevő, hogy az Emiratesnek nincs is kisebb, vagyis keskenytörzsű utasszállítója a flottában, de nem szabad ezért bántani a repülőtér üzemeltető kommunikációját, mert benne rejlik a másik nagy érdem, amit hangsúlyozva dobra kívántak verni, hogy végre ismét lesz nagygépes utasszállító járat! 

Utoljára ugyanis a Malév leállásának évében, 2012-ben közlekedett rendszeresen Ferihegyre szélestörzsű utasgép. A Hainan Airlines közvetlen pekingi járatának megszűnésével (az El Al éjszakai Boeing 767-esét és időszakos 747-esét kivéve) azonban leállt az efféle forgalom. A Budapest Airport azóta folyamatosan állni volt kénytelen a kritikákat. Az ötcsillagos kínai légitársaság üzemelésének utolsó időszakában egyébként éppen azzal a típussal közlekedett (lásd jobbra), amelyet most az Emirates is előre jelzett, az A330-200-assal. 

Az Emirates Budapestje

Az Emirates budapesti megjelenését már régóta várta az utazóközönség. A légitársaság több térségbeli országban is jelen van, de a Liszt Ferenc repülőtér eddig valahogy kimaradt. Az Emirates kiváltképp igényes légitársaság, csak úgy nem indít járatot. Szigorú elvárásaik vannak nemcsak kiszolgálási, de legalább annyira reptéri infrastrukturális szempontokból is. Megfelelő utashidak, pontos földi kezelés, ezek nélkül aligha van Emirates-üzem. Abban a képben, amit annak a hírnek kapcsán alkotunk, hogy a légitársaság Budapestre jön, remélhetőleg ez is benne van. 

Eddig a magyar utasok döntő többsége, akik Emirates-szel kívántak utazni a legközelebb Bécsben szállhattak fel a társaság gépeire, de október végétől már nem kell tehát Schwechatra utazni, és bármilyen közel is van, azért ez nagy előny. Budapesten lehet beszállni egy Emirates gépbe! Egy A330-asba, amely az európai Airbus gyár két-hajtóműves szélestörzsű sikertípusa, ez esetben kétféle komfortosztállyal a fedélzetén, összesen 278 utasnak férőhelyet kínálva. 

Indul a verseny, a dohai ötcsillagos konkurenciát kap

Az Emirates járatnyitása minden bizonnyal a minőséget elváró, direktben Dubajba utazni vágyók számára is előnyös lesz, de ennek a viszonylatnak leginkább az átszálló forgalomban, a csatlakozó járatok tekintetében van jelentősége. Az Emirates rendkívül kiterjedt és folyamatosan bővülő útvonalhálózata, különösen innen keleti irányba, a Távol-Kelet, vagy Ausztrália felé komoly versenyre hív. 

Nagygép - nagyobb teherkapacitás

Az Emirates közleményében is kitért rá, hogy az Egyesült Arab Emírségek Magyarország legnagyobb kereskedelmi partnere az arab országok sorában, évente mintegy 1.2 milliárd dolláros forgalmat bonyolítva a két ország között. A kétoldalú kapcsolatok tovább fejlődése pedig még nagyobbra húzhatja ezt, és itt jön a képbe a cargo forgalom. 

Az A330-as rakterével ugyanis az Emirates SkyCargo is igyekszik majd gazdálkodni, és járatonként 12 tonna kapacitást ajánl mindkét irányba. Várhatóan olyan cikkek élénkíthetik az adásvételt, mint többek közt élelmiszerek, elektronikai, gépészeti és ruházati cikkek.

Így talán még jobban látható, miért is olyan jelentős hír az Emirates megjelenése. Presztízsemelő a Budapest Airportnak, versenyindító a konkurenseknek és egy kiváló termék az utasoknak.

Forrás: www.airportal.hu

 

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség