gtag('config', 'AW-853523673');

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Összehasonlítottuk az árakat a Bécsből és Pozsonyból induló járatokéval.

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Ha valaki repülővel tervezte a nyaralását, pár évvel ezelőtt még érdemes volt megnéznie a bécsi vagy a pozsonyi indulásokat is, mert gyakran olcsóbb lehetőségeket talált, mint Budapestről. Bizonyos célpontok esetében ez még most is így van, ám a magyarok körében népszerű mediterrán üdülőhelyekre ez már nem feltétlenül igaz.

A különböző utazási irodák csomagajánlatait összehasonlítani nehéz, ezért most inkább azt néztük meg,mennyibe kerül elrepülni menetrend szerinti járatokkal néhány földközi-tengeri szigetrea főszezon közepén Budapestről, Bécsből és Pozsonyból. Odafelé augusztus 1-jét, visszafelé pedig augusztus 10-ét választottuk ki, de hogy legyen benne némi rugalmasság, és valóban a legjobb árakat kapjuk, plusz/mínusz három napot engedélyeztünk az indulásra és az érkezésre is. Előrelátó tervezéssel természetesen ezeknél az áraknál lehetett volna jobbakat is elérni, ám a legtöbben mégis csak a végére hagyják a foglalást.

Plusz költségek és kedvezmények

Az alábbi táblázatból kitűnik, hogy a legtöbb helyre Budapestről éri meg elrepülni. Ez jórészt azért van így, mert a Wizz Air nyári menetrendjében számos déli üdülőhely szerepel, és úgy tűnik, az árai verhetetlenek. Ehhez persze rögtön hozzá kell tenni, hogy a magyar kötődésű diszkont légitársaságnálaz árban csak egy kisméretű kézpoggyász van benne,a nagyobb kézpoggyászért főszezonban 3000-5400 forintot, míg a legfeljebb 32 kilogrammos feladottért 7500-13 950 forintot kell fizetni online vásárlásnál.

Az érem másik oldala, hogy az évi 9990 forintba kerülő Wizz Discount Club tagságival az oda-vissza árból még lejön minimum 5800 forint forint, akár az utastársnak is, sőt a csomagdíjból is lehet kedvezményt kapni.

 

 BudapestBécsPozsony
Mallorca (Palma)61 980 Ft (Wizz Air)67 737 Ft (Niki)69 302 Ft (Ryanair)
Kréta (Heraklion)38 980 Ft (Wizz Air)96 439 Ft (Aegean)*82 096 Ft (SmartWings)
Szicília (Catania)45 980 Ft (Wizz Air)68 665 Ft (Niki)41 516 Ft (Ryanair)**
Szardínia (Alghero)40 620 Ft (Wizz Air)79 662 Ft (Alitalia)*50 872 Ft (Ryanair)
Korzika (Bastia)113 000 Ft (Air France)*114 400 Ft (Air France)*-

*Átszállással ** Trapaniba

El is kell jutni oda

Ráadásul a bécsi és a pozsonyi induláskor még az odautazás költségével és idejével is számolni kell. A nyugati határhoz közel élőknek ez persze kisebb gond, hiszen nekik a Budapestre való eljutás a drágább, dea többieknek ezt is hozzá kell adni a jegyárhoz.

A magyar fővárosból mind Bécsbe, mind pedig Pozsonyba 13 euróért (4100 forint) lehet legolcsóbban eljutni vasúton, amire még rájön a kijutás költsége a reptérre (Bécs felé a Wien Meidlingnél kell leszállni, és onnan a reptéri busz 5 euróért visz ki). A schwechati repülőtérre közvetlen Volán busz is megy a Népliget buszpályaudvarról, ami 2900 forintba kerül időbeni foglalva az interneten.

Autóval a 210-220 kilométeres út benzinköltségére rájön még az autópályadíj, valamint a parkolás. A bécsi repülőtéren 10 napra a legolcsóbb lehetőség 109,5 euró (34 300 forint), Pozsonyban pedig 39 euró (12 200 forint).

A táblázatban szereplő mediterrán szigetek

Mallorca

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Mallorca a Földközi-tenger nyugati részén található Baleár-szigetek - és egyben Spanyolország - legnagyobb szigete. Fővárosa Palma de Mallorca, ahol 375 ezren laknak, ami közel a fele a négy sziget - Mallorca, Ibiza, Menorca és Formentera - összlakosságának.

Az autonóm közösség hivatalos nyelve a katalán és a spanyol. Évente több mint 10 millió turista látogatja meg, ez közel egyötöde a Spanyolországba érkező vendégeknek. Itt írtunk róla beszámolót.

Kréta

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete, fővárosa Iráklio (Heraklion). A sziget a magyarok körében is népszerű turistacélpont. A turisták szívesen látogatják a Knósszosz, Phaisztosz és Gortüsz ásatásait, Rethymno velencei kastélyát és a Szamariász-szurdokot. Kréta a minószi kultúra, a legrégebbi ismert európai civilizáció központja volt. Itt írtunk egy ottani biciklis útról.

Szicília

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Szicília a Földközi-tenger legnagyobb, Európa hetedik, a világ 46. legnagyobb szigete, valamint Olaszország közigazgatásilag legkiterjedtebb régiója. Területe 25 700 négyzetkilométer, lakosainak száma mintegy 5 millió.

A szigeten található Európa leghatalmasabb tűzhányója, az Etna (3370 m), amely igen aktív. Szicília tele van történelmi és művészeti látnivalóval, legutóbb itt írtunk róla beszámolót.

Szardínia

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Szardínia a Földközi-tenger második, Európa nyolcadik legnagyobb szigete, amely Olaszország, Spanyolország, Tunézia és Franciaország (Korzika) között helyezkedik el. Enyhe klímájának, érintetlen vidékeinek, vizei tisztaságának köszönhetően Szardínia évről évre egyre több látogatót vonz..

Korzika

Budapestről olcsóbb repülni a mediterrán üdülőhelyekre

Korzika a Földközi-tenger negyedik legnagyobb szigete Szicília, Szardínia és Ciprus után.  A Franciaországhoz tartozó szigetnek saját nyelve is van, a természeti környezet pedig igen változatos a magas hegyektől a gyönyörű tengerpartokig. Négy város rendelkezik repülőtérrel: Ajaccio, Bastia, Calvi és Figari.

 

Forrás: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség