gtag('config', 'AW-853523673');

Először búcsúztatott kapitányt a Wizz Air

Wizz Air kapitány-búcsúztatót tartottak ma a Liszt Ferenc repülőtéren, Tóth György köszönt el a szolgálattól, aki a légitársaság Barcelona - Budapest járatán repült utoljára gépparancsnokként. Gépét, történetesen a flotta legújabb magyar lajstromú Airbus A320-asát diadalív vízsugaras köszöntés fogadta.

Először búcsúztatott kapitányt a Wizz Air

Tóth György csaknem pontosan 50 éve, 1964. május 10-én kezdett el repülni a Hármashatárhegyen a Postás Repülőklubban. 1973-1976. között a nyíregyházi főiskolán tanult, majd ott is marad oktatónak. 1976-ban megnyerte az első Gemenci Vitorlázórepülő versenyt. 1978-ban felvették a Malévhez, ahol Tu-154B-2 típusra kapott képzést. 1988-tól típusfőpilóta-helyettesként dolgozott. 1989-től Boeing 737-200-ason repült, és később a Classic széria 300-as, 400-as, valamint 500-as változatain is repült. 1995-ben távolabb került hazájától, a tajvani EVA Airhez szerződött, később rövid ideig Los Angeles-i bázissal Boeing 747-400-ason is szolgált. Aztán 2000-ben visszajött a Malévhez Tu-154-esre, a típus kivonását követően a magyar légitársaságnál ismét Boeing 737-esen repült. A Váradi József által felállított Malév Express indulásakor Bombardier CRJ-200 típusra kapott átképzést, és főpilóta-helyettes lett. 

Először búcsúztatott kapitányt a Wizz Air

Tóth Györynek kiemelkedő szerepe volt a Wizz Air kezdeti pilóta csapatának felépítésében, a képzési alapelvek és sztenderdek kialakításában, amelyet követően Standardization Instructorként dolgozott, később a Wizz Air Ukrajna Training Managereként (TM) segített az ottani csapat összeállításában. 2012 februárjában felkérését kapott a Wizz Air Hungary TM pozíciójára, amelyet idén év elejéig töltött be. Ez idő alatt nagy szerepe volt a cég saját szimulátorának budapesti kiépítésében és a cég saját pilótaképző szervezetének, a Wizz Air ATO kialakításában is. Kapitányi szolgálatának végét követően továbbra is marad az ATO vezetője és szimulátor oktató az A320-as típuson. 

Tóth György 23600 órát repült nagygépen, ami körülbelül 15 340 000 km-t tesz ki, ez az egyenlítő távolságának 382 szerese, és a közepes Föld-Hold távolság 40 szerese.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség