gtag('config', 'AW-853523673');

Ez a hajó kereste az eltűnt maláj gépet

Az ausztrál hadihajónak, az Ocean Shieldnek köszönhető, hogy áttörés történt az eltűnt MH370-es maláj gép utáni keresésben: ez a hajó érzékelte először az eltűnt gép fekete dobozának pulzáló jeleit, és 24 óra alatt szűkítette le a kutatási területet 18 ezer négyzetmérföldről 36-ra, írjaa The Daily Beast.

Ez a hajó kereste az eltűnt maláj gépet

A norvégok által épített ausztrál hadihajónak van egy masszív, 60 tonnás daruja, amely képes kiemelni a roncsokat, és a Bluefin-21 tengeralattjáró drónt is innen irányítják. A Bluefin-21 3D-s térképet készít az óceán fenekének arról a részéről, ahol a feltevések szerint a gép fekete dobozának a jeleit fogták be a múlt héten.

Nemrég az ausztrál miniszterelnök, Tony Abbott mindekit meglepett azzal, amikor azt nyilatkozta, hogy az eltűnt malajziai utasszállító után kutató hatóságok bizonyosak abban, hogy a tenger mélyéről érkező jeleket a repülőgép fekete doboza adja le. Biztosak vagyunk abban, hogy néhány kilométeres pontossággal ismerjük a fekete doboz helyét. A keresés vezetője, Angus Houston viszont kevésbé lelkesen azt jelentette be, hogy az első elemzések szerint az Indiai-óceánnál csütörtökön észlelt jelek nagy valószínűséggel nem az eltűnt malajziai utasszállító gép fekete dobozából származnak.

De az ellentmondásos információk ellenére egy biztos: amióta az Ocean Shield csatlakozott a kutatáshoz, minden felgyorsult: a  műholdképek által kiszúrt úszó roncsok helyett hirtelen sokkal pontosabb jeleket tudnak bemérni. 

Ez a hajó kereste az eltűnt maláj gépet

Mivel a hatóságok tévedtek, és hetekbe telt, mire rájöttek, hogy a gép legalább 1100 kilométerrel odébb zuhanhatott le, mint eredetileg hitték, az Ocean Shiled már csak akkor érkezett a területre, amikor a fekete doboz jelei halványulni kezdtek. Ennek ellenére a hajó legénysége már a második napon jeleket érzékelt. Egy olyan,  vastag iszapréteggel fedett, nagyon rosszul feltérképezett területen, ahol a tenger 4,5 kilométer mély, ráadásul a víz változó hőmérséklete sem segítette a vételt. 

A Malaysia Airlines MH370-es járata Pekingbe tartott 239 emberrel a fedélzetén, amikor március 8-án eltűnt a légiirányítók radarjainak képernyőjéről.

A hír forrása: Index

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség