gtag('config', 'AW-853523673');

Ferihegyről repülnek a külföldi szigetlakók

Bár a Sziget Fesztivál vasárnap este hivatalosan véget ért, a Sziget-hangulat a Budapest Airport 2. terminálján még néhány napig továbbra is érezhető. A 420 000 fősre becsült nézőszám a légitársaságok forgalmára is jótékony hatással volt - közölte a Budapest Airport. 

Ferihegyről repülnek a külföldi szigetlakók

A Budapest Airport elkülönített néhány arra alkalmas területet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Terminálján, hogy a Sziget Fesztivál nézői átvészeljék a zárás és a repülőjáratok közötti időt, olykor napokat. 

A repülőtéri mini-Woodstock részeként a 2B Terminál érkezési szintjén illetve a SkyCourt érkezési szintjén lévő folyosóján alakítottak ki pihenő részt, ahol a fesztiválozók kiteríthetik hálózsákjaikat, pihenhetnek pár órát indulás előtt és – ami legalább ennyire fontos a számukra – felölthetik a fali konnektorokból a mobiltelefonjukat. A Sziget repülőtéri hatása még néhány napig eltarthat, hiszen nem tud mindenki a zárást követő napon repülőre ülni, annyira nagy volt az érdeklődés a repülőjegyek iránt is. Sokan már fél évvel a Sziget kezdete előtt lefoglalták a repülőjegyüket, ők a szerencsés kisebbség, akik az amúgy teltházas gépekre még felférnek. A Budapest Airport 2. Terminálján ezzel együtt is csak ma éjszaka mintegy 200-250 fiatal éjszakázott a repülőgépére várva. Erre való tekintettel a Budapest Airport sűrítette a takarítást az érintett részeken.

Ferihegyről repülnek a külföldi szigetlakók

A fesztiválozók hátizsákjainak védelmére és a zavartalan forgalom érdekében mintegy 7 000 erős műanyagzsákot vásárolt a repülőtér, amiket a check-in pultokban helyeztek el. Így a feladott hátizsák, sátor vagy hálózsák sem sérül, illetve elkerülhető, hogy a különféle lelógó hevederek, szíjak a csomagszállító rendszerben elakadva késedelmet okozzanak.

Ferihegyről repülnek a külföldi szigetlakók

„Az elmúlt évek alatt volt lehetőségünk felkészülni a különféle fesztiválok közönségének lehetséges igényeiből, zsákokat szereztünk be és a kijelölt pihenőhelyeket is próbáltuk a napi normál forgalomtól legkevésbé terhelt terminálterületeken kialakítani” – jelentette ki Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Hozzátette: „Igyekszünk a lehetőségeinkhez képest összehangolni a különféle utazók igényeit, hiszen a repülőteret a szigetlakókkal párhuzamosan a nyaralni induló családok százai, utazó üzletemberek is használják. Bízom abban, hogy az általunk nyújtott szolgáltatásokra nem lesz panaszuk a szigetlakóknak sem.”

Forrás: www.airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség