gtag('config', 'AW-853523673');

Futóké lett a ferihegyi kifutópálya

Ahol máskor repülők szállnak fel, ott szombat délben néhány órára gépek helyett közel hétszáz futó vette birtokba a ferihegyi 1-es terminál egyik futópályáját a Runway Run nevű jótékonysági futóversenyen. Egy reptéri rendezvényen nyilván ott volt a légiközlekedési szakma krémje, de a tömegben felfedeztünk cégvezetőket (mi a Prezi vezérét ismertük fel), sportolókat (Dávid Kornélt ismertük fel) és celebeket (Rubint Rékát és Epres Pannit mi is láttuk). 

Futóké lett a ferihegyi kifutópálya

Noha az Index futócsapata a kezdeti nagy lelkesedés után a nyáron teljesen szétesett, de ha az Ultrabalatont meg tudtuk csinálni, akkor egy 6+6 km-es váltóval is megbírkózunk, összesen négyen, két csapattal vágtunk neki a 12 km-es távnak. Az viszont úgy tűnik, szintén indexes hagyomány, hogy a futóversenyeket indexes bulik előzik meg, a péntek este még a bulinegyedben ért minket, így nem csoda, hogy szombat reggel nagyon hunyorogtunk a szűrt napfényben, főleg, hogy a futók stílszerűen pont olyan rikító sárga pólót kaptak, amilyenhez hasonló színű mellényt viselnek a reptéri dolgozók ezen a részen. Ez tényleg jól mutat a fotókon és a videókon, de alig pár óra alvás után szinte belevakultunk abba, ahogyan világítottak ezek a neonszínű trikók. Azért persze gond nélkül lenyomtuk a távot, csak sírt a szánk előtte egy kicsit. 

A speciális helyszín miatt már a pályához jutás sem mehetett olyan egyszerűen, mint egy átlagos futóversenyen. Gyakorlatilag pont olyan volt, mintha repültünk volna valahova: két órával a rajt előtt meg kellett érkezni, és mint egy valódi repülőút előtt, igazolni kellett magunkat, a becsekkoláshoz használt pultoknál kaptuk meg a rajtcsomagot, és a csomagleadó pultnál adhattuk le az utcai ruhánkat és egyéb tartozékainkat, a futópályára ugyanis semmit nem vihettünk magunkkal, a futóórán vagy a mérésre használt okostelefonon kívül. Még biztonsági motozás is volt, aztán reptéri buszokkal vittek ki minket a futópálya végébe, ahol a rajt-cél vonalat felállították. A verseny hat km-es távja úgy volt kialakítva, hogy el kellett futni a messzeségbe 3 km-t, majd vissza kellett fordulni, itt váltott minket a csapattársunk. 

Futóké lett a ferihegyi kifutópálya

Azért repülők nélkül sem maradtunk, mert a másik futópályát a verseny alatt is használták az elszálló gépek, féltáv előtt pedig a Wizz Air egyik Airbusát is megkerültük, a szárny alatt futott el a mezőny. Hiába tűnhetett az eddigi repülésekkor kopár pusztaságnak a futópálya környéke a reptéren, mégis egészen egyedi élmény volt azokon a keréknyomokon taposni, amiket a fel- és leszálló repülők húztak a betonra, és a futópálya is pont úgy volt kivilágítva, mint felszálláskor szokott. 

A két Indexes csapat nem szerepelt le, egész jó eredményeket futottunk. A gazdaság rovat nyerte az erőnléti versenyt: a Stubnya Bence-Kasnyik Márton páros egy óra alatt futotta le a 12 km-t, az Ultrabalatonos csapatkapitányok, Libor Anita-Iván Andris pedig nagyjából egy óra öt perc alatt. A lényeg, hogy egy csomó mindenkit megelőztünk, meg a részvétel a fontos, stb., bár még hazafelé úton is azt számoltuk, hogyan lehet 41 perc alatt teljesíteni ezt a távot, az első helyezett ugyanis ilyen eredményt produkált. 

A verseny egyébként tényleg jótékonysági volt: a Budapest Airport, a Nike, a Wizz Air és az anna.aero szervezésében a verseny nevezési díjaiból és a felajánlott adományokból az Antony Nolan Alapítványt támogatják, míg a magyar versenyzők díjaiból befolyt összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja.

Forrás: www.index.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség