Hatszáznál is többen futottak az idei Runway Run-on

Európa szinte minden országából és az Egyesült Államokból és Katarból is érkeztek futók a Budapest Airport, a Nike, a Wizz Air és az anna.aero brit légiközlekedési portál által szervezett Runway Run repülőtéri futóversenyen.

Hatszáznál is többen futottak az idei Runway Run-on

A különleges alkalomra a nemzetközi légiközlekedési szakma képviselői, a Nike Futóklub tagjai és a Wizz Air földi- és fedélzeti szolgálatot teljesítő személyzetei kaptak meghívást. Második alkalommal rendezte meg a Budapest Airport partnereivel együtt a Runway Run repülőtéri futóversenyt, amelyen a sportolók és amatőrök egyéni 12 kilométeren vagy 6 + 6 kilométeres váltófutásban mérhették össze tudásukat. 

A különleges futóverseny miatt szombaton hajnaltól lezárták a repülőtér 3 kilométer hosszú 1-es futópályáját, és mivel a hét hatodik napjának délelőttjén a leggyengébb a forgalom, ezért 2. futópályára irányítottak át minden érkező- és induló járatot. A 3 kilométeres futópályán alig két óra alatt sikerült kiépíteni a versenyhez szükséges kellékeket, a start- és célzónát és az elektronikus időmérő rendszert. A pálya középére vontatták a Wizz Air egyik tartalékban álló Airbus A320-as gépét, amit körülfuthattak a résztvevők. (A futópályát egyébként 15.00 óra óta ismét a repülőgépek használják.)

Hatszáznál is többen futottak az idei Runway Run-on

A versenyre a légiközlekedési szakma képviselői, légitársaságok, repülőterek, utazási irodák és nemzetközi szerveztek vezetői kaptak meghívást, valamint a Nike Futóklub 200 versenyzője. Számos híres sportoló, olimpia győztes is elindult a versenyen, itt volt Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó, Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakozó, Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Dávid Kornél kosárlabdázó, Rubint Réka fitnesz guru valamint Epres Panni modell és Trokán Nóra színésznő.

„Nagy örömmel adtunk otthont a Runway Run-nak, hiszen egész biztosan különleges futóélményt nyújthattunk a versenyzőknek. Ez a futóverseny ugyanis egész Európában egyedülálló.” mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója, aki maga is futott a váltóversenyen. Hozzátette: „Nagyon hálásak vagyunk a repülőtéri partnereinknek, a hatóságoknak, akik rugalmas és segítőkész hozzáállásukkal lehetővé tették ennek a különleges futóversenynek a megrendezését és nem utolsósorban saját csapatokat is indítottak a versenyen.”

Hatszáznál is többen futottak az idei Runway Run-on

A hölgyek 12 kilométeres versenyét Veres Csilla, a NAV 1. sz. repülőtéri kirendeltségének munkatársa nyerte, míg a férfiaknál Robert Murphy, az Aer Lingus ír légitársaság versenyzője győzedelmeskedett. A 6+6 kilométeres váltót a Kis Zsanett-Kis Tibor testvérpár nyerte. A leggyorsabb légitársasági csapat versenyét az ír Aer Lingus szerezte meg, míg a leggyorsabb repülőtéri csapatnak a lengyelországi Krakkó légikikötője bizonyult. Szente Tamás főpolgármester-helyettes adta át a leggyorsabb repülőtéri hatóságnak járó kupát a NAV csapatának, míg Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke a budapesti brit nagykövetség csapatának adott át díjat a leggyorsabb repülőtéri partner kategóriában. 

Hatszáznál is többen futottak az idei Runway Run-on

A verseny nevezési díjaiból és a felajánlott adományokból a brit Antony Nolan Alapítvány kap részesedést a leukémiás gyermekek csontvelő-átültetésének segítésére, míg a hazai versenyzők díjaiból befolyt összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat kapja a nélkülöző gyermekek támogatására.

Forrás: www.airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

1./ Személyautó

2./ Egyterű, SUV, kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

3./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral

- Szilikonos gumiápolás

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség