gtag('config', 'AW-853523673');

Kapacitást növel az Air France a téli menetrendben

Az Air France – KLM a téli szezonban - 2013. október 27-től 2014. március 29-ig tartó időszak - hosszútávú járatai kapacitását 3,2 százalékkal emeli meg - áll a légitársaság közleményében.

Kapacitást növel az Air France a téli menetrendben

„A 2015-ös átalakítási projekt továbbra is folyamatban van, és már a téli menetrendben is megjelennek a legfontosabb stratégiai irányvonalak: folyamatos növekedés a hosszútávú hálózatunk nagy potenciállal rendelkező területein, és a középtávú kínálatunk átszervezése a forgalmi adatoknak megfelelően.” – fogalmazott a téli menetrend kapcsán Alexandre de Juniac, az Air France – KLM társaság elnök-vezérigazgatója.

A jelenlegi nehéz gazdasági környezetben, melyet az Európában összességében alacsony növekedési ütem jellemez, az Air France folytatja a 2015-ös átalakítási projekthez („Transform 2015”) kapcsolódó intézkedések végrehajtását. 

Ennek része többek közt az is, hogy a légitársaság menetrendjét úgy szervezi meg regionális bázisain – Marseille, Nizza, Toulouse – hogy az alkalmazkodjon a szezonális kereslethez, és jobban kihasználja a párizsi Charles de Gaulle repülőtér infrastruktúráját. 

A 2013-2014-es téli szezonban a vállalat a hosszútávú útvonalakon 3,6 százalékkal növeli kapacitását, míg a középtávú járatait átcsoportosítja a forgalmi adatok alapján (-4 százalék).

Kapacitást növel az Air France a téli menetrendben

A hosszútávú hálózat esetében az Air France megnövelt kapacitása a magas potenciállal rendelkező régiókra koncentrálódik (Afrika, és különösen Dél-Amerika), és eszköze a megnövelt járatszám (Yaoundé, Cancun, Kanton, Bangkok, Punta Cana, Abidjan, New York, Nouakchott és Conakry, illetve Libreville), valamint Panamában egy új desztináció bevezetése.

Afrikában erős, 8,5 százalékos növekedést vezetnek be kapacitásban. A kontinensen belül megnövelik a járatszámot Yaoundé-ba (Kamerun), ahova heti négyszer közlekednek majd Boeing 777-200-as típusú repülőgépek. Naponta indulnak majd járatok Abuja-ba (Nigéria), Port Harcourt-ba (Nigéria) és Libreville-be (Gabon). Elefántcsontparton bevezetnek egy második járatot is, így Abidjan városába már heti tíz Boeing 777-es indul a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről. A menetrend kiegészítését követően már Párizsból Abidjanba és visszafele is van elérhető éjszakai járat, melyen kényelmesebben meg lehet tenni a hosszú utat.

Dél- és Közép-Amerikában jelentősen, 5,9 százalékkal emelik a kapacitást. Mivel november 25-től az Air France hetente háromszor indít majd járatokat Panamába (Boeing 777-200), ezért számos új Közép-amerikai desztináció lesz elérhető kínálatukban, köszönhetően a Copa légitársasággal fennálló partneri kapcsolatnak. A 2013 áprilisában indított montevideói (Uruguay) járat, mely továbbközlekedik Buenos Airesbe (Argentína), továbbra is heti öt alkalommal indul majd.

A karibi térségben az Air France kapacitása stabil maradt (+0,1 százalék). A Dominikai Köztársaságban található Punta Canába azonban új járatot indítanak, így már napi rendszerességgel szállítanak Boeing 747-essel erre az egzotikus desztinációra.

Észak-Amerikában 5,3 százalékkal növelik a kapacitást. A mexikói Cancunba az eddiginél több, heti öt darab Boeing 777-300 típusú repülőgép fog indulni. De a kiemelten fontos desztinációként számon tartott New yorki JFK repülőtérre is megnövelik a járatszámot: jelenleg 33 járat (köztük hét darab Airbus A380-as is) indul hetente az Air France irányításával, és hét darab a Delta légitársaság égisze alatt, akik ezen kívül a szintén New yorki Newark repülőtérre is indítanak öt járatot.

Ázsia: 1,5 százalékos növekedés. Párizs és Sanghaj között hetente 19 járat közlekedik, köztük három Airbus A380-as típus is szeptember 2. óta, köszönhetően az Air France-nak, és partnerének a China Eastern légitársaságnak. A 2013-as nyári menetrendhez képest az Air France háromra növeli Kuala Lumpurba (Malajzia) közlekedő heti járatszámát.

A Közel-Keleten 1,2 százalékos csökkenést vezettek be. Ebben a térségben az Air France már üzemeltet heti négy járatot Riádba (Szaúd-Arábia), és hetente egy közvetlen éjszakai járatot Djiboutiba.

A középtávú hálózat átszervezése folyamatban van (4 százalékos csökkenés kapacitásban). A 2015-ös átalakítási projekt égisze alatt az Air France lendületesen szervezte át menetrendjét. A 2013-14-es téli szezonra a kapacitást a kereslethez igazították, és ennek eredménye az erőteljesebb szezonalitás. A Charles de Gaulle repülőtérről Bordeaux, Nizza, Düsseldorf, Frankfurt, Stuttgart, Bologna, Firenze, Genoa, Velence, Verona, Koppenhága és Varsó felé közlekedő járatok számát csökkentették. A párizsi Orly repülőtérről eggyel kevesebb járat közlekedik majd Montpellier, és kettővel kevesebb Marseille felé, a regionális bázisokról pedig felfüggesztették a közlekedést néhány desztináció felé. Így Toulouse-ból Tuniszba, Isztambulba, Nápolyba és Prágába nem közlekednek járatok ideiglenesen, és Nizzából Tuniszba, Athénba, Velencébe, Marseille-ből pedig Casablancába, Prágába és Berlinbe nem indítanak repülőgépeket ideiglenesen.

Forrás: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség