gtag('config', 'AW-853523673');

Legújabb gépével ünnepelt Ferihegyen a Transavia France

A mai napon ünnepélyes keretek közt is fogadta a Budapest Airport a Transavia France legújabb, a párizsi Orlyról közlekedő járatát. Az Air France - KLM Csoport diszkont légitársasága április 15-én jelent meg a francia és a magyar főváros között közlekedő járatával a Liszt Ferenc repülőtéren. A társaság gépei azóta a hét három napján biztosítanak közvetlen összeköttetést a vonalon. 

Legújabb gépével ünnepelt Ferihegyen a Transavia France

 

 

Sűrűn teltek a Budapest Airport nyári menetrendi szezont nyitó napjai, több új útvonal is indult, sőt új légitársaságot is volt szerencséje köszönteni a Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető cégnek a tavasz beköszöntével. 

Ma az Air France - KLM csoport low-cost modellben működő légitársasága, a Tranasvia France következett, amely április 15-én nyitotta meg legújabb párizsi (Orly) járatát. 

A járatfogadó ceremóniára azonban a mai napon került sor, amikor Hervé Kozar, a Transavia kereskedelmi igazgatója is el tudott látogatni Budapestre, hogy a sajtó tájékoztatása mellett a Budapest Airporttal közösen is megünnepelhessék a rotterdami után a második, a Liszt Ferenc reptérről heti háromszori rendszerességgel, keddenként, csütörtökönként és vasárnaponként is igénybe vehető járatukat. 

Legújabb gépével ünnepelt Ferihegyen a Transavia France

A Transavia France igazán kitett magáért, mivel a mai budapesti járatukra a flotta legújabb Boeing 737-800 típusát (F-GZHL) állították, amelyet április 8-án az üzemanyag fogyasztás csökkentésében élen járó winglet szárnyvégekkel és nem utolsó sorban a megrendelők számára egyelőre opcionális extraként választható Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelsővel vettek át az amerikai repülőgépgyártól a GECAS lízingcég finanszírozási konstrukciójában. Az egyosztályos elrendezésben összesen 186 utas szállítására alkalmas gépen egyébként 163 utas érkezett Párizsból. Budapesten a földi kiszolgálást a Menzies Aviation Hungary Kft. biztosítja.  A 2007 óta működő Transavia France (a Transaviát 1965-ben alapították, 2003 óta az Air France - KLM csoport tagja) gépparkja a low-cost modellnek megfelelően egyetlen géptípussal, a Boeing 737-800-assal működik, amelyből jelenleg 13 darab áll rendelkezésre, de folyamatosan igyekeznek fejleszteni a flottát. A meglévő gépek átlagéletkora 6.3 év. 

Legújabb gépével ünnepelt Ferihegyen a Transavia France

A Budapest Airport a hagyományokat követve a 31R futópályára történt landolást követően a repülőtéri tűzoltó szolgálat közreműködésével diadalív vízsugaras köszöntéssel fogadta az R277-es külső állóhelyre guruló gépet, majd a járat személyzetét a szokásos, ez alkalommal stílusosan egy francia croissant formázó ünnepi tortával ajándékozták meg. Hervé Kozart Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója üdvözölte közvetlenül a Boeing 737-es mellett, de jelen volt Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója, valamint Melles Botond, az Air France - KLM magyarországi képviseletvezetője is, a reptér üzemeltető járatfejlesztési osztályának munkatársaival egyetemben.  „Különösen fontos az új járat a Budapest Airport számára, hiszen Párizs a második legnagyobb forgalmú útvonal Budapestről, ahogy a francia főváros is Európa egyik meghatározó pénzügyi, gazdasági és kulturális központja.” – jelentette ki a járatnyitással egybekötött sajtótájékoztatón Jost Lammers. A Budapest Airport vezérigazgatója hozzáfűzte: „A Transavia járatának elindítása újabb lökést adhat a Párizs és Budapest közötti forgalomnak, mostantól immár négy légitársaság és három párizsi repülőtér közül választhatnak a budapesti utasok.”

Legújabb gépével ünnepelt Ferihegyen a Transavia France

„Budapest az egyik legfontosabb, perspektivikus piac a számunkra, amit az is jelez, hogy már az első járatokra 90% körüli a foglalások aránya.” – mondta el Hervé Kozar. A Transavia kereskedelmi igazgatója hangsúlyozta: „Hosszú távú terveink vannak Budapesten, mi nem fogjuk egyik évben elindítani, majd megszüntetni a járatunkat a következőben. Ellenkezőleg: csak az idén 19 új járatot indítottunk el és a következő évek mindegyikében 30%-os fejlődéssel számolunk."

Hervé Kozar a sajtótájékoztatón arra is felhívta a figyelmet, hogy március 31-től immáron a Transavia járatain is adott a lehetőség az Air France - KLM FlyingBlue pontjainak gyűjtésére, így még inkább összehangolva a cégcsoport szolgáltatásait.

A hír forrása: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség