gtag('config', 'AW-853523673');

Leválik Budapestről Zágráb

A Qatar Airways október 1-jétől már közvetlen járatokat is kínál Doha és a horvát főváros, Zágráb között. A leválás viszont egyelőre csak részleges lesz, mivel a hét négy napján továbbra is a jelenlegi rendben, a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren keresztül megy majd a járat. 

Leválik Budapestről Zágráb

 

 

 

A Qatar Airways mindössze két évvel ezelőtt, 2012 májusában vette fel útvonalhálózatába Zágrábot, amelyet budapesti járatának meghosszabbításaként kezdett el üzemeltetni, de az ötcsillagos légitársaság máris elérkezettnek látja az időt, hogy önállósítsa a horvát fővárost. 

Tény és való, egyelőre csak részben, október 1-jétől ugyanis a hét négy napján változatlanul Budapesten keresztül működik a járat, de a fennmaradó három napon Doha és Zágráb közvetlen összeköttetésbe kerül az utazóközönség számára. 

A Qatar Airways tájékoztatása szerint a direkt zágrábi vonalon Airbus A320 típusok fognak repülni, amellyel annak idején, 2011 januárjában Budapestre is elkezdett üzemelni a Qatar, és amely napjainkban is rendszeres vendége a két főváros légikikötőjének. A közvetlen járat feltétlen előnye, hogy a menetidő 6 órásra redukálódik, amely nemcsak a repülés hosszában hoz kedvezményt, hanem egyáltalán a Horvátországba utazók szempontjából felesleges budapesti leszállást és a fedélzeten töltött várakozást is kiiktatja. 

Leválik Budapestről Zágráb

Annak idején bizony még magának Akbar Al Bakernek, a Qatar vezérigazgatójának sem volt szabad kiszállni a gépből Budapesten, amikor a nyitás alkalmával Zágrábba repült, 2012. május 9-én. Nos, ezt az apró kellemetlenséget a hét három napján meg lehet majd spórolni. 

Veszteség viszont, hogy három nappal kevesebbel lehet csak Budapestról Zágrábba utazni, a Qatar a járatnyitással egyidőben ugyanis kereskedelmi jogot szerzett a két főváros közötti jegyértékesítésre és utasszállításra is. 
 

Az új menetrend a budapesti számára is hoz változást 

Ami a menetrendet illeti, hétfőnként, péntekenként és szombatonként lesznek a zágrábi közvetlenek. 

Az új kiosztás szerint hétfőn, pénteken és szombaton október első napjától kezdve QR 217 járatszámmal reggel 07:05-kor száll fel a Qatar Airbusa Dohából és 11:55-kor érkezik Zágrábba, ahonnan QR 218 azonosítóval 12:55-kor indul vissza az Öböl felé és este 19:15-kor már Dohában is van. Ezeken a napokon a budapesti járat menetrendje is más lesz. A QR 213 reggel 07:25-kor száll fel a dohai Hamad repülőtérről és déli 12:00-kor érkezik Budapestre, ahonnan QR 214-ként már kora délután, 13:00-kor visszaindul és 19:15-kor van ismét Dohában. 

Keddenként, szerdánként, csütörtökönként és vasárnaponként marad az eddigi rend: a QR 209-es reggel 07:40-kor száll fel, 12:15-kor landol Budapesten, ahonnan QR 209-ként 13:15-kor tovább repül Zágrábba, oda érkezik 14:10-re, majd QR 210-esként 15:10-kor ismét felszáll és 16:05-kor Budapesten van. Az innen Dohába tartó járat 17:05-kor startol és éjfél előtt, 23:20-kor ér földet a katari fővárosban. Akbar Al Baker elmondta, a nyitás óta az elmúlt két évben Zágráb az egyik legnépszerűbb európai desztinációjukká nőtte ki magát, ezért hát a változtatás. Budapestről viszont nem tett említést, ezért csak remélni lehet, az is hasonlóan jól muzsikál, s akár rövidesen szélestörzsű géppel való forgalmat is kaphat a Qatar részéről, de addig is maradnak a jól bevált A321-es Airbusok, főleg ami dúsabb nyári szezont illeti. 

Leválik Budapestről Zágráb

Bécset pedig már biztos irigykedve szemlélhetjük, mivel szeptember 1-jétől oda garantáltan nagyobb géppel, Airbus A330-200-assal közlekednek a katariak. Hozzá kell tenni, a Qatar a járatnyitást követő tíz évvel találta érettnek erre Bécset - igaz, ott van egy komoly versenytársa, a dubaji Emirates is.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség