gtag('config', 'AW-853523673');

Lezuhant egy Apollo Fox Kisapostagnál

Lezuhant egy Apollo Fox típusú kisrepülőgép Kisapostagnál. A szerda este történt légi balesetben két férfi halt meg - tájékoztatta a katasztrófavédelem és a rendőrség csütörtök reggel az MTI-t.

Lezuhant egy Apollo Fox Kisapostagnál

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a kisrepülőre a Fejér megyei Kisapostag és Baracs között csütörtök reggel bukkantak rá, a dunaújvárosi sportrepülőtérhez közeli kukoricásban. A roncsokat a reptértől légvonalban másfél kilométerre találták meg.

A roncsokat a reptértől légvonalban másfél kilométerre találták meg. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kiss Z. Edward elmondta, hogy az eddigi információk szerint a repülőgép szerda este, még világosban szállt fel, és - még ismeretlen okból - lezuhant. A repülőgépen tartózkodó mindkét férfi életét vesztette. A rendőrség légi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást.

A Komo-Sky Team Fecbook oldala szerint a balesetben életét vesztette Komócsi Zoltán, a csapat alapítója és tulajdonosa. A Dunaújváros Online értesülései szerint a beleset másik áldozata B. Zsolt volt. A balesetben érintett repülőgép az aviation-safety.net adatlapja szerint a 14-06 lajstromjelű, 140709 gyártási számú Apollo Fox típusú kisrepülőgép volt. Komócsi Zoltán halálával a 2013. decemberében alakult Hungarian Tricolors formáció újabb tagját vesztette el a magyar sportrepülés. A Hungarian Tricolors műrepülő csapatot Nádas Tamás műrepülő világbajnok, Európa bajnoki aranyérmes, négyszeres magyar bajnok alapította három társával. Nádas Tamás 2014. március 7-én hunyt el egy qatari légibemutatón bekövetkezett balesetben. A Komo-Sky Team üzemelteti az egyetlen magyar Aero Vodochody L-29 Delfin kiképzőgépet.

Komolyabb műszaki, vagy repülési hiba

A Kisapostag és Baracs között szerda este lezuhant kisrepülőgép mindkét utasa tapasztalt pilóta volt – mondta a Dunaferr Repülő Klub vezetője csütörtökön az MTI-nek. Loskay László közölte, hogy az Apollo Fox típusú, ultrakönnyű repülőgép a pilóta tulajdonában volt, aki klubjukban is tag volt.
A két férfi szerda este szállt fel - mondta a klubvezető, hozzátéve, a hozzátartozók csütörtök reggel értesítették őt arról, hogy a férfiak nem érkeztek haza. A repülőtéren csak a nyitott hangárt és leparkolt autóikat találták meg. Loskay László szerint "komolyabb műszaki, vagy repülési hiba" miatt következhetett be a tragédia.

Nem volt repterv, de nem is volt kötelező

Nem nyújtottak be repülési tervet a Kisapostagnál lezuhant kisrepülő útvonalára, de abban a légtérben arra a repülésre, amelyre a pilóták készültek, ez nem is kötelező - mondta a Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-nek. Bajkó Erika közlése szerint a szervezethez csütörtök reggel érkezett a bejelentés, hogy a dunaújvárosi repülőtér mellett balesetet szenvedett egy Apollo Fox típusú ultrakönnyű repülőgép. A hatóság eddigi információi szerint a baleset még szerda este történt. Fedélzetén két ember tartózkodott, mindketten életüket vesztették. A két férfi a géppel röviddel napnyugta előtt szállt fel egy rövid repülésre. A hozzátartozók csütörtök reggel kezdték el keresni őket.

Bajkó Erika elmondta, a hivatalos keresés azért nem indult meg korábban, mert a gépre nem nyújtottak be repülési tervet. Igaz, abban a légtérben arra a repülésre, amelyre készültek, ez nem is kötelező - tette hozzá. A Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője azt is elmondta: a roncsot közelebbről még nem tudták megvizsgálni, de az "első helyszíni benyomás" alapján a repülőgép járó motorral, meredek szögben ütközött a földnek.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség