gtag('config', 'AW-853523673');

Már az Indiai-óceánon is keresik az eltűnt repülőt

Mégis lehetségesnek tartják, hogy a Malaysia Airlines pekingi járata még több órán át repült az után, hogy eltűnt a radarok képernyőjéről.

Már az Indiai-óceánon is keresik az eltűnt repülőt

Kiterjesztik a kutatást az Indiai-óceánra a szombaton eltűnt malajziai utasszállító repülőgép roncsai után, mivel a washingtoni Fehér Ház által idézett új információk azt sugallják, hogy a gép még több órán át repült az után, hogy eltűnt a radarok képernyőjéről. 

„Ahogy értettem, az új, noha nem feltétlenül döntő, de mindenképpen új információk alapján a keresési zónát kiterjesztik pénteken az Indiai-óceánra – mondta Jay Carney elnöki szóvivő. Az amerikai haditengerészet utasított egy hajót és egy felderítő repülőgépet, hogy menjen a térségbe – közölte egy név nélkül nyilatkozó illetékes. "Az USS Kidd a Malaka-szoroson fog áthaladni az óceán felé" a Thai-öbölből – mondta a szóvivő.

A szakértők egy automatikusan ismétlődő jelzésre hivatkoznak, amelyet műholdon keresztül adott le a repülőgép négy órán keresztül az eltűnése után. Ez alatt a négy óra alatt a gép akár az Arab-tengerig is eljuthatott.

A maláj kormány közlekedési minisztere csütörtökön pontatlannak minősítette a The Wall Street Journal című amerikai lap értesülését az órákon át tartó további repülésről, de egy illetékes pénteken már csak annyit mondott, hogy tudnak erről az információról, de nem akarják kommentálni.

Az ABC News amerikai televíziós csatorna arról értesült, hogy a repülőgép két legfontosabb távközlési rendszere 14 perc különbséggel hagyta abba az adást. A tévé forrásai szerint emiatt valószínűbbnek tűnik az a feltételezés, hogy szándékosság, és nem műszaki hiba áll az eltűnés mögött.

Gyanús mozgás a tengerfenéken

Pekingi szakértőkre hivatkozva a kínai állami média közben azt írta, szokatlan mozgás volt megfigyelhető a tengerfenéken a múlt szombaton abban a térségben, ahol a Malaysia Airlines MH370-es járatának akkori eltűnését valószínűsítik. A kínai főváros tudományos és technikai egyetemének kutatócsoportja, amely szeizmológiával és a Föld belső fizikájával foglalkozik, az eltűnés idején rögzített adatokat elemezve megállapította, hogy másfél órával az után, hogy az utasszállító repülőgép utoljára feltűnt a polgári radaron, onnan 116 kilométerre északkeletre a megszokottól eltérő mozgás történt a tengerfenéken.

A kutatók szerint lehetséges, hogy a jelenség összefüggésbe hozható a Boeing 777-es tengerbe zuhanásával, mert az érintett övezet nem számít földrengésveszélyes területnek. A csoport Malajziában telepített szeizmográfok adataira alapozta megállapítását.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó repülőgépen – amely rejtélyes módon tűnt el, és azóta sincs nyoma – 239-en tartózkodtak, a 227 utasból 154-en voltak kínaiak. A tengeren több mint tíz ország többtucatnyi hajója keresi az utasszállító nyomait, eddig eredménytelenül.

Forrás: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség