gtag('config', 'AW-853523673');

Megállapodott az Air Berlin és a Brandenburg repülőtér

Rövid közleményben tájékoztatta a nyilvánosságot a német légitársaság, hogy sikeres, peren kívüli megegyezésre jutottak a Berlin Brandenburg repülőtér üzemeltetőjével, a Berlin Brandenburg GmbH-val. Az Air Berlin az új repülőtér átadásának hosszas késése miatt szándékozta bíróság elé állítani az épülő létesítmény tulajdonosát, amellyel a légifuvarozó szenvedett kárt.

Megállapodott az Air Berlin és a Brandenburg repülőtér

 

 

A felek egyetértésének megfelelően a megállapodás részleteit nem hozzák nyilvánosságra, így rejtély marad, hogy mekkora összegű kártérítésben sikerült megegyeznie a két vállalatnak. Januárban már beszámoltunk arról, hogy közel 50 millió eurós kompenzációt követelt az Air Berlin a Brandenburg repülőtértől a már lassan két éves csúszásért, amely komoly károkat okozhatott a légivállalatnak.

Hartmut Mehdorn novemberben azt nyilatkozta a Bloomberg-nek, hogy a repülőtérrel több hónapos tárgyalásokat folytattak, melyek során számos megoldási javaslatot felvázoltak, amelyeket az üzemeltető cég nem kívánt elfogadni, így a peres úton kívánta a légitársaság érvényesíteni a követelését. Pontosan ma két éve annak, hogy a Berlin Brandenburg repülőtér üzemszerű működésének el kellett volna indulnia. A 2012. június 3-ai üzemkezdést reggel 6 órakor a Lufthansa zászlóshajója, az Airbus A380 flotta egyik tagja kezdte volna meg. 

A konstrukciós hibák, a tűzvédelmi és füstelvezető rendszer hiányosságai miatt azonban azóta is folyamatosan kénytelen halasztani a légikikötő megnyitását a menedzsment. Egy tavaly szeptemberi jelentés szerint a hibajelenségek száma elérte a 65 ezret is. A remények szerint 2015-ben végre megnyithatja kapuit az új repülőtér, amely végre felszabadítaná a kapacitásuk határán működő Berlin-Tegel és Berlin-Schönefeld légikikötőket.

Megállapodott az Air Berlin és a Brandenburg repülőtér

A The Local hírportál a "Mikor felejtettek el a németek építeni?" című cikkében hosszasan taglalja a Brandenburg szükségességét, hiszen a két jelenlegi reptér kapacitása rég nem képes kielégíteni az igényeket. Az áprilisban tapasztalt utasforgalmi növekedés hét százalék volt Tegel és Schönefeld esetében a 2013-as adatokhoz képest. 

A főváros már a berlini fal leomlása óta vágyakozik egy új, nagyobb nemzetközi repülőtérre, amelyet a Brandenburg tudna beváltani, azonban a sorozatos hibák és a felbukkant korrupciós botrány nem segíti éppenséggel a projektet.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség