gtag('config', 'AW-853523673');

Mégis látta a katonai radar az eltűnt maláj gépet

A maláj kormány eddig nem ismerte el hivatalosan, hogy lett volna nyomuk az MH370-es járat útjáról. Az Independent című brit lap híre szerint Najib Razak maláj miniszterelnök hét héttel a Malaysia Air Boeing 777-esének eltűnését követően erősítette meg hivatalosan azokat a híreket, amelyek szerint a repülőgép nyomait katonai radarok is észlelték. Ugyan már korábban is napvilágot láttak olyan hírek, amely szerint egy ismeretlen gép bukkant fel a Maláj-félszigeten, de akkor a hatóságok nem ismerték el, hogy birtokukban lenne ilyen információ.

Mégis látta a katonai radar az eltűnt maláj gépet

A polgári és a katonai légi közlekedésben eltérő technológiai radarokat használnak: míg a katonai radarok rádióhullámai letapogatnak minden repülő tárgyat, a civil rendszerek a gépeken lévő transzponderekről kérnek le adatokat a járatok azonosításához. A maláj gépen a transzpondert kikapcsolták, ezért csak a katonai rendszerek észlelhették a repülőt, bár beazonosítani ezek sem tudták. A rendszer működéséről korábbi cikkünkben részletesen olvashat. A CNN-nek nyilatkozva a miniszterelnök beismerte, hogy a katonai rendszerek szerint a gép eltért eredeti repülési útvonalától. 

Ám akkor az ismeretlen géppel nem foglalkoztak, mert az semmilyen szélsőséges manővert nem tett, amely gyanút keltett volna. Az Origónak korábban nyilatkozó szakértők szerint az Európai légtérben már az riasztást okozna, ha egy repülőgép kikapcsolt transzponderrel repülne. Az MH370-es járat eltűnését vizsgáló első, előzetes tanulmányt a maláj kormány a jövő héten fogja publikálni.

Pénteken az eltűnt maláj gép keresését koordináló ausztrál illetékesek jelentették be, hogy a tengerfenéken újabb területekre terjesztik ki az MH370-es járat roncsai utáni keresést. A kutatást második hete folytató Bluefin-21 robot-tengeralattjáró 95 százalékban elvégezte már az Ausztráliától nyugatra lévő, 310 négyzetkilométernyi tengerfenék letapogatását, de semmi említésre méltót nem talált. A keresés a szomszédos térségben folytatódik, a munkát jelentősen nehezíti, hogy a fekete dobozba épített akusztikus jeladó akkumulátora mostanra már biztosan lemerült.

A hír forrása: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség