gtag('config', 'AW-853523673');

Mi történhetett a Malaysia 370-es járattal?

A Malaysia Airlines szombaton eltűnt 370-es járata a mai napig nem került elő semmilyen formában. A hatóságok több tucat repülőgép és hajó segítségével próbálnak a Boeing 777-200 típusú gép nyomára bukkanni, azonban eddig a keresés sikertelen volt. Kedden mégis új fordulat állt elő, hiszen a malajziai hadsereg radarja az eltűnés helyétől jóval távolabb észlelte utoljára a járatot.

Mi történhetett a Malaysia 370-es járattal?

Az elmúlt napokban több feltételezés is világot látott, ám kézzelfogható bizonyítékok nélkül ezekkel aligha lehet valamit is kezdeni. Bár a keresés közben többször felmerültek olyan elemek, amelyek egy repülőgép alkatrészei lehettek volna, ez eddig a kutató-mentők mindig cáfolni voltak kénytelenek az első híreket. 

A hatóságok az eddigi kereséseket újabb körzetekre terjesztették ki, köszönhetően a malajziai hadsereg közleményének, mely szerint a katonai radar transzpondere utoljára helyi idő szerint 2 óra 4 perckor észlelte a 9M-MRO lajstromú repülőgépet a Maláj-félszigettől nyugatra, az utolsó civil radar észlelésétől több száz kilométerre.

Iráni utasok lopott útlevéllel - terrorcselekmény vagy rejtélyes meghibásodás?

A malajziai rendőrség kedden közzétette azon két iráni férfi fényképét, akik a 370-es járaton utazhattak lopott olasz és osztrák útlevéllel. Az ABC News hírportálnál pedig jelentkezett az a férfi, aki a járat előtti napon szállásolta el a 29 és 19 éves iráni állampolgárokat. Számos feltételezés nem zárja ki, hogy a két iráni férfi menedékjog reményében akarta a repülőgépet eltéríteni eredeti úticéljától. Nem idegen ez az elképzelés, hiszen nem oly rég az Ethiopian Airlines első tisztje térítette el a társaság római járatát, amely végül Genfben landolt. A másodpilóta a légiforgalmi irányítókkal közölte menedékjogi kérelmi igényét, azonban a svájci hatóság a férfit őrizetbe vette.

Nem csupán a terrorcselekmény merült fel erős gyanúként a közvéleményben, hiszen számos, a sajtónak nyilatkozó légügyi szakember gyanakodik a repülőgép meghibásodására, esetlegesen a személyzet hibájára. Kit Darby veterán pilóta a CNN-nek elmondta, hogy energiaellátási problémák is felbukkanhattak, amelyeket követően a tartalék egység csupán 1 óráig üzemel. Ezalatt természetes, hogy a pilóta az utolsó ismert repülőtér irányába fordítja a gépet.

Peter Goelz, az amerikai szövetségi közlekedésbiztonsági hatóság (NTSB) volt vezetője szerint jól átgondolt művelet szükséges a transzponder kikapcsolásához. A történtekre lehetséges műszaki magyarázatot találni, azonban az idő előrehaladtával az okok száma egyre csak szűkül. Eddig több olyan nyomra bukkantak a keresőalakulatok a tengeren, amelyekre joggal feltételezték, hogy a Boeing 777-es maradványai és az abból származó üzemanyag foltjai. A talált olajfoltról és egyéb tárgyakról azonban megállapították, hogy nem köthetőek a 370-es járatot teljesítő repülőgéphez, így a csekély remény, hogy forró nyomon járnak, elúszott.

A csapatok nagy erőkkel kutatnak a gép után Malajzia nyugati partjainál, miután a maláj kormány szerint a járat útvonalának átvizsgálása tüzetesen megtörtént. Amíg a repülőgép nyomára nem bukkannak, addig a találgatásokon és a hatóságok kezében lévő szűkkörű információkra alapuló fejtegetéseken kívül más lehetőség nincsen az okok feltárásra.

Forrás: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség