gtag('config', 'AW-853523673');

Nem tudnak elindulni a Sólyom gépei a Liszt Ferenc repülőtérről

A szükséges hivatali engedélyek híján nem tudnak elindulni szeptemberben a Sólyom légitársaság járatai. A Napi.hu szerint egyre kisebb a remény, hogy a légitársaság még az idén megkezdi az utasok szállítását.

Nem tudnak elindulni a Sólyom gépei a Liszt Ferenc repülőtérről

A lap szerint a hatósági engedélyezési eljárás elhúzódása miatt nem kezdhette meg az utasok szállítását a Sólyom Hungarian Airways. Vágó József, a társaság vezérigazgatója elmondta, hogy bár az első három gép lefestve, útra készen áll egy angliai légi bázison, továbbra is bizonytalan a Budapestre érkezésük ideje. Szerinte az engedélyezéshez szükséges iratokat és dokumentumokat már jó ideje beadták, és az illetékeket is befizették, de a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától eddig semmilyen értesítést nem kaptak arról, hogy mikor kaphatják meg a szükséges papírokat.

Egy korábbi háttérbeszélgetés alkalmával a hatóság azt jelezte, hogy napi szinten kapcsolatban állnak a Sólyommal, nagyon szeretnék, ha a légitársaság mihamarabb el tudna indulni, mert a légiközelekdésnek szüksége van rá. A Sólyom által beadott dokumentumok azonban olyan erősen hiányosak, hogy azokkal érdemben eddig alig lehetett foglalkozni. Sem az üzleti terv, sem az útvonalhálózat terve, sem a pénzügyi biztosítékok nincsenek kellően kidolgozva, és a hatóságnak elfogadható módon bemutatva ahhoz, hogy a 90 napos engedélyezési eljárás eleve elindulhasson.

Nem tudnak elindulni a Sólyom gépei a Liszt Ferenc repülőtérről

Megkeresésünkre Hévizi Tamás, a Sólyom Airways szóvivője most csak annyit mondott, hogy mindent megtesznek az indulás érdekében, szerintük a labda most a hivatal térfelén pattog. "Már több mint 70 alkalmazottat vettünk fel, lassan kinőjük a repülőtéren bérelt irodáinkat, azt hiszem, ez mindennél jobban jelzi az elszántságunkat" - mondta.

A légitársaság május végén nyújtotta be az ehhez szükséges első dokumentumot, az érdemi engedélyeztetés csak július közepén kezdődött el. A hatóságnak normál esetben 90 napja van az engedély kiadására, a Sólyom esetében azonban rendre hiánypótlást kell kérnie. A felek tehát az engedélyezés kapcsán egymásra mutogatnak.

A cég első embere augusztus végén még azt mondta, hogy az első charterjárat szeptember közepén indul, és az erre szóló jegyeket már eladták. A menetrend szerinti repülés csak minden engedély beszerzése után képzelhető el, Hévizi Tamás azonban most nem akart részletekbe bocsátkozni arról, hogy ez szerinte mikorra várható.

A cikk forrása: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség