gtag('config', 'AW-853523673');

Nyáron új tulajdonosa lehet Ljubljana repülőterének

Több mint húsz vállalat fejezte ki érdeklődését a szlovén főváros repülőterének 75%-os tulajdonjoga iránt az EX-YU Aviation információi szerint. Az érdeklődők között légitársaságok, légikikötők és más befektetési csoportok is megtalálhatóak, azonban a két legizgalmasabb vevőjelölt a China Southern Airlines és a Fraport Group, amely a frankfurti repülőtér tulajdonosa.

Nyáron új tulajdonosa lehet Ljubljana repülőterének

 

 

Az előbb említett csoporton kívül olyan további vállalatok is jelentkeztek, mint München és Zürich repülőtere, a francia Egis valamint az olasz SAVE, amely a Velence Marco Polo, Treviso és Verona repülőteret teljes mértékben, valamint a Charleroi légikikötőt részlegesen üzemeltető és birtokló cég.

Már tavaly nyáron hírt adtunk a kínai légifuvarozó esetleges térségbeli bevásárlásáról, azonban az akkori sajtóvisszhangból nem lett valóság, sem az Adria Airways, sem a Jože Pučnik repülőtér nem talált gazdára. A pozitívabb utasforgalmi eredmények viszont meghozzák a befektetői kedvet, hiszen a tavalyi évben több mint 1,3 millió utas fordult meg a szlovén főváros légikikötőjén. A növekedés fokozásának érdekében a repülőtér vezetősége a Wizz Air és az easyJet illetékeseivel tárgyal esetleges új járatok nyitása érdekében az év további részében. Zmago Skobir vezérigazgató szerint mindkét, low-cost modellben működő légitársasággal a megállapodás közelében járnak, melynek köszönhetően Észak-Németország és Skandinávia egyes célállomásaira közlekedhet járat Ljubljanából.

Nyáron új tulajdonosa lehet Ljubljana repülőterének

A repülőtér értékesítése még a nyár folyamán végbe mehet. Habár nemrég Alenka Bratušek miniszterelnök benyújtotta lemondását, ám az egyes, a privatizációs folyamat felügyeletéért felelős állami szervek biztosították a befektetőket és a közvéleményt, hogy a politikai változások ellenére zavartalan marad az értékesítés. Az új tulajdonosnak máris egy kardinális kérdéssel kell szembenéznie az új terminál építését illetően. A tavalyi év végén a légikikötő kisebbségi részvényesei elutasították a megvalósítási terveket.

A már tavaly nyáron felmerült kínai tervek, miszerint a repülőtér mellett számos más szlovén légiközlekedési vállalat, így az Adria Airways Tehnika is felvásárlásra kerülne, nem lettek lesöpörve, a China Southern Airlines nem kíván lemondani erről az igényéről sem. Egyelőre viszont a Ljubljana repülőtér sikeres értékesítését kell végrehajtani, azonban még a jövő zenéje, hogy milyen kézbe kerülhet délnyugati szomszédunk fővárosának légikapuja.

A hír forrása: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség