gtag('config', 'AW-853523673');

Nyilvános az eltűnt repülő utolsó üzenetének teljes leirata

Tömör üzenetváltás technikai fordulatokkal. Az üzenetváltásban nincs semmi különös, a malajziai hatóságok mégis egészen mostanáig visszatartották az MH370-es járat rádióbeszélgetésének az átiratát. Az utolsó mondat körüli zavar még mindig dühíti a hozzátartozókat.

Nyilvános az eltűnt repülő utolsó üzenetének teljes leirata

Az eltűnt malajziai repülőgép rádióbeszélgetéseiből kiderül, hogy nem pont úgy hangzott el a pilóták utolsó üzenete, ahogy azt a malajziai hatóságok korábban állították, ám a most nyilvánosságra hozott átirat ennél nagyobb meglepetést nem okozott, és az üzenetváltás semmilyen rendellenességre nem utal. Vagyis úgy tűnik, hogy a nyomozásban dolgozó szakembereknek a munkáját nem könnyíti meg a pilóták és a légi irányítók üzenetváltása. Az átiratban Háy György volt pilóta sem talált semmi különöset. A repülésbiztonsági szakértő az Origónak azt mondta: "Az elbúcsúzás ugyanaz volt, mint az előző irányítótól, kivéve, hogy a frekvenciát most nem ismételte vissza, ami szabálytalan ugyan, de nem számít ritkaságnak a gyakran használt útvonalakon."

Az 54 perces üzenetváltás tömör, és többnyire technikai fordulatokat tartalmaz. Az átirat végén a légi irányítás elköszön a pilótáktól, és arra utasítja őket, hogy lépjenek kapcsolatba a vietnami kollégákkal, miután a járatnak a vietnami légtérben kellett volna folytatnia az útját. Az utolsó, helyi idő szerint hajnali 1 óra 19 perckor elhangzó mondat - "Jó éjszakát, Malaysian három hét nulla" - pedig az MH730-as járat egyik pilótájának a szájából hangzik el. A gép nem sokkal ez után tűnt el a radarról.

A Malaysia Airlines korábban azt közölte, hogy az utolsó mondat feltehetően a másodpilóta szájából hangzott el, de a most kiadott nyilatkozat szerint ezt a még zajló nyomozásnak meg kell erősítenie. Arra a malajziai hatóságok továbbra sem adtak magyarázatot, hogy korábban miért azt közölték, hogy "Rendben, jó éjszakát" volt a pilóták utolsó üzenete.

A járatról érkező utolsó mondat jó ideig az egyik legárulkodóbb jele volt annak, hogy a gépet esetleg szándékosan eltérítette a két pilóta, az 53 éves Zaharie Ahmad Shah kapitány és a 27 éves Fariq Abdul Hamid másodpilóta. A "Rendben, jó éjszakát" a Guardian szerint szokatlanul közvetlen, ezért a szabványtól eltérő és gyanús elköszönésnek számított volna. Ez az apró, de fontos korrigálás feltehetően csak tovább fokozza majd a repülőgépen utazó, főként kínai állampolgárok hozzátartozóinak dühét. Kína az elmúlt hetekben többször megvádolta Malajziát, hogy hibákat követett el a keresés során, és szándékosan visszatartott fontos információkat.

Az átirattal együtt kiadott nyilatkozat szerint a malajziai hatóságok és a nemzetközi nyomozók továbbra is úgy gondolják, az MH370-es járat mozgása arra utal, hogy a gépet szándékosan irányították a fedélzetről. Arra, hogy valójában mi történhetett a gépen, a fekete doboz adataiból lehetne következtetni, de egyelőre még nem találták meg, mint ahogy a gépet és az utasokat sem.

A rádióbeszélgetés átiratát megkapják az utasok hozzátartozói. A legújabb nyilatkozatok alapján azonban nem számíthatnak arra, hogy az eltűnt gép ügye egyhamar megoldódik. A malajziai országos rendőrfőkapitány a szerdai sajtóértekezletén azt mondta, elképzelhető, hogy soha nem sikerül felderíteni az ügyet. A nyomozás több részletéről nem számolhatott be, de közölte, hogy Malajzia még mindig bűnügyként kezeli az eltűnt utasszállító repülőgép tragédiáját, és négy lehetőségre koncentrál: gépeltérítés vagy szabotázs történt, illetve a gépen lévők közül valakinek volt valamilyen egyéni vagy pszichológiai problémája.

A hír forrása: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség