gtag('config', 'AW-853523673');

Pánik és ima az Alitalia gépén

Katasztrófafilmre emlékeztető élményben  volt részük azoknak az utasoknak, akik vasárnap este az Alitalia Madridból Rómába tartó gépének fedélzetén tartózkodtak. Az első hírek a viharral magyarázták, hogy az Airbus az oldalára dőlve landolt, de kiderült, hogy a futómű volt a hibás.

Pánik és ima az Alitalia gépén

Az AZ-63-as járat leszálláshoz készülő pilótája kétségbeesetten tapasztalta, hogy a jobb oldali futómű nem nyílik ki, és gyorsan az átstartolás mellett döntött - adta hírül a Corriera della Sera olasz napilap. A gép a leszállópálya fölött tette egy kört, hogy a földi személyzet is meggyőződjön róla, a futómű meghibásodott. A pilóták az átstartolás után 50 perccel, egyetlen főfutóval bravúrosan landoltak a Fiumicinio repülőtér 16L leszállópályáján. Mire a gép földet ért, a tűzoltóság speciális habbal vonta be a leszállópálya szóban forgó részét, felkészülve az esetleges tűzre.

Az utasok közben a vészhelyzetnek megfelelően, az üléseken előredőlve, fejüket két kezük közé fogva egyik pánikrohamból a másikba estek. A 151 utas közül a veszélyes landolás közben tízen szenvedtek könnyebb sérüléseket, de mindannyian épségben hagyták el a súlyosan megrongálódott repülőgépet a vészcsúszdákon.

„Mindenki nagyon félt" – számol be az egyik utas még mindig sokkos állapotban. "Sokan kiabáltak, imádkoztak. Persze sokkal rosszabb is történhetett volna. Hálásak lehetünk a kapitány, az 57 éves Bruno D’Agata lélekjelenlétének, aki hamar felismerte a problémát, és képes volt földre tenni a gépet”.

Idén júniusban a Wizz Air egyik, ugyancsak Airbus A320-as gépe szenvedett kísértetiesen hasonlóbalesetet ugyanezen a repülőtéren, csak ott a bal oldali futómű nem nyílt ki. A Bukarestből Rómába tartó járaton 165 utas volt, de a pilóta bravúrjának köszönhetően akkor sem történt komolyabb baj.

Forrás: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség