gtag('config', 'AW-853523673');

Sólyom Hungarian Airways

A Sólyom Hungarian Airways előkészítés alatt álló magyar légitársaság. Az üzemeltető Sólyom Hungarian Airways Kft. bejegyzése 2013. június 13-án történt meg, sajtónyilvánosságot elsőként 2013. július 6-án egy Magyar Nemzetben megjelenő tudósításban kapott..

Sólyom Hungarian Airways

A társaság működését hat darab Boeing 737-500-as típusú keskenytörzsű repülőgéppel kívánja megkezdeni, melyek a teljes szervizelés után érkeznek Magyarországra. Az első, Álmos vezér névre keresztelt gépük 2013. augusztus 18-án szállt le a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren. Az IHO, internetes újság információi szerint tizenhat, a Sólyom Hungarian Airways-hez köthető leányvállalatot alapítottak meg, melyek többek között a légitársaság különböző munkafolyamatainak kiszolgálására, magasépítési munkákra, valamint utazásszervezésre lesznek hivatottak

Tervek

A nyilvánosságra került információk alapján a légitársaság 6 gépes flottával kezdené meg működését. A tervek között szerepel 2014-re tengerentúli járatok indítása is. 2017-re már 50 gépes flottával terveznek. Első évben 700 fővel, majd három év alatt fokozatosan 3000 fősre bővített munkaerővel terveznek belépni a piacra. A Sólyom Hungarian Airways a várakozások szerint a prémium kategóriában kíván majd versenybe szállni.

Megállapodás alapján a légitársaság finanszírozási keretét, pénzügyi hátterét ománi és arab emírségekbeli befektetők hosszú távon biztosítják. A légitársaság augusztus 1-jén közzétette hirdetését a munkatársainak felvételére, beszállítók jelentkezésére. A vezérigazgató tájékoztatása szerint több lízingcéggel is sikerült stratégiai megállapodást kötni. A már bérelt első 6 Boeing 737–500 típusú gép átvételét megkezdik, az első gép augusztus 18-án érkezik Budapestre. Vágó József hangsúlyozta, hogy szerinte van igény a hálózati légitársaság minőségi szolgáltatására. Magyar munkaerővel kívánnak dolgozni, a cég, valamint a munkavállalók is Magyarországon fognak adózni. 

A cég 2013. július 24-én a budapesti első sajtótájékoztatóján Vágó József vezérigazgató közölte, hogy a légitársaság kezdetben 6 géppel 22 európai városba repül majd. A gépek 110 székesek lesznek, 12 székes business osztállyal. Az első gépet Álmos vezérnek nevezték el. Sajtóhírek szerint a Sólyom Airways első, menetrend szerinti desztinációi Amszterdam, Brüsszel, Frankfurt, London, Milánó, Párizs, Stockholm lesznek majd. A Sólyom Hungarian Airways és a Budapest Airport közös megállapodás alapján a budapesti repülőtér 2. terminálján egy exkluzív, európai színvonalú szolgáltatásokat nyújtó VIP várótermet épít majd.

Az első Boeing 737-500-as gép 2013. augusztus 18-án érkezett meg Budapestre, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es termináljára, ahol ünnepélyes keretek között fogadták. A repülőgép a HA-SHA lajstromjelzést kapta, amely a légitársaság nevének kezdőbetűiből áll, illetve az Álmos Vezér nevet kapta. A további repülőgépek is a hét vezér neveit fogják viselni. A Boeing 737-es egy alacsony, a futópálya felett végrehajtott áthúzással mutatkozott be a közönségnek, majd a repülőtér 31L futópályáján landolt..

Vágó József sajtóérdeklődésre elmondta, hogy a korábban tervezett Avro RJ85-ös regionális gépek beszerzése helyett további Boeing 737 Classic gépeket állítanak szolgálatba a rövid távú útvonalakon, de terveik között szerepel Airbus A320 és A321-es típusú repülőgépek beszerzése is az elkövetkezendő években.  Az első repülőgépek kezdetben charter járatként üzemelnek majd, amíg mind a hat repülőgép meg nem érkezik Budapestre. A vezérigazgató elmondása szerint, csak akkor kezdődhet a menetrendszerű járatok beindítása, ha mindegyik gép megérkezik a kelet angliai Bournemouth-ból, ahol felújítják és átfestik a gépeket. Az online jegyértékesítés augusztus végén kezdődhet meg míg az első menetrend szerinti járat októberben szállhat fel.

A légitársaság 2014-ben állítaná szolgálatba az első széles törzsű, interkontinentális járatát, amely a tervek szerint Airbus A330 vagy A340-500 és/vagy -600-as típussal repülnének. A flotta összetétele 2017-ig 50 repülőgépből állna, 30 közepes hatótávolságú, 10 regionális és 10 interkontinentális gépből.

Forrás: Wikipedia

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség