gtag('config', 'AW-853523673');

Szafari és Seafari Egyiptomban

Van, aki harmincadszorra is a Kartago Tours-szal nyaral Egyiptomban, sőt, rendre ugyanazt a szállodát is választja – hangzott el az utazási iroda által az értékesítő partnereknek, újságíróknak szervezett egyiptomi tanulmányúton, ahol Vrtelik Mária Amíra, Gera Patrícia és Ahmed Mansour kalauzolta a csapatot a szállodákba és a szabadidős programokon.

Szafari és Seafari Egyiptomban

A tanulmányút az egyiptomi turizmusban feltörekvőnek számító Marsa Alamban rajtolt, ahol a Zee Brayka Beach szállodában lakott a csapat, majd indult másnap szállodaismerkedő buszozásra. A Vörös-tenger nyugati partján fekvő üdülőhelyen már szinte semmi sem emlékeztet az egykori kis halászfalura, s a helybeliek szerint kiépítettség szempontjával fél évszázad múlva utolérik Hurghadát. S látva a szállodák közötti, még üres részeket, szükségük is lesz ennyi időre. Marsa Alam legnevezetesebb strandja az Abu Dabab, ahol a tengeri teknősök látványa mindennapos, és búvárkodáskor is szinte biztosra vehető, hogy legalább egyszer közelről is megcsodálhatjuk őket.

Szafari és Seafari Egyiptomban

A szállodamaraton útban Hurghada felé is folytatódott a Safaga-, Soma- és Makadi-öblök legismertebb, legkeresettebb helyein, majd zárult a Sindbad Hotelben, a studysok második szálláshelyén. A hurghadai régió mintegy hatvan kilométernyi tengerparti szakaszt (is) jelent, s két dolog szembetűnő: a belpolitikai hullámvasút ellenére folytatódnak a szállodaépítések, és végre kezdenek komolyan odafigyelni legalább a főutcák tisztaságára, már látni utcaseprőket, kukásautókat.

A vendégek biztonsága továbbra is kiemelten fontos Egyiptomnak, Hurghadán, Marsa Alamban vagy buszozás közben nem kell megijedni az állig felfegyverzett katonáktól, a települések bejáratánál elhelyezett őrtornyoktól.

Szafari és Seafari Egyiptomban

Tapasztalatom szerint a rendőrök, katonák kedvesek, mosolyognak a turistára, s még arra is meg lehet kérni őket, hogy lefotózzák az embert. Hurghada három övezetből áll, ebből a legnevezetesebb Dahar, az óváros vagy piaci rész – ajánlatos csoportban meglátogatni –, az új városrész (Sakalla) és természetesen a szállodák övezete.

Az új városrész főutcája este nyüzsög, boltok ezrei kínálják portékáikat, ahol kis szerencsével helyi gyártású termékek is találhatók. És persze rájöttek, hogy nem mindenki akarja egy doboz édességért is elmondani, honnan jött, nem hogy alkudozni, így szaporodik a fixáras boltok száma. Ha meg már kiszedték belőlünk, hogy magyarok vagyunk, számítsunk rá, hogy széles mosollyal mondják: szia, magyar! A kezdők viszont este is úgy köszönnek, „jó reggelt!”

Egyénre szabott utazás

Egyiptomi nyaralás esetén persze nem könnyű eldönteni, hogy Hurghada, Sharm el Sheikh vagy Marsa Alam. A kartagósok úgy vélik, sokkal könnyebben vezetik döntéshez az utasokat, ha azok legalább körvonalazzák, igazából mit szeretnének: csendes környéken pihenni, lüktetőbb környékű szállodákban lakni, búvárkodni, kirándulni, gyerekekkel nyaralni, élővilágot felfedezni, elmerülni a történelemben és a helyi szokásokban, netalán tengerparti bungalóból csodálni a napfelkeltét.

Szafari és Seafari Egyiptomban

Mert az egyéni-családi költségvetéshez mérten mindenre van megoldás, lehetetlenség nem találni bárkinek megfelelőt a bő szállodakínálatból. Hisz simán ötvözhető a szafari és a seafari, ahogyan egy helyi turistabusz hirdette. S ha már turistabusz: egyiptomi nyaralásaik során kizárólag az önöket szállító utazási irodánál, a kinti idegenvezetőknél fizessenek be a fakultatív programokra, mert a helyiek körében bele lehet botlani átverőkbe.

Szafari és Seafari Egyiptomban

A Kartago Tours számára fontos, hogy magyarul kiválóan beszélő helyi idegenvezetést tudnak biztosítani a fakultatív kirándulásokhoz. Megtapasztaltuk: Ahmedet nem könnyű falnak vezetni a magyar nyelv zeg-zugaiban, minden kérdést, óhajt megért, és mosolyogva orvosol. No, meg figyel a részletekre, hisz például Marsa Alamban egyik este kartagós tortával kedveskedett a csapatnak.

Szafari és Seafari Egyiptomban

Sivatagi rodeó és búcsúeste a Pappa's-ban

A fakultatív programok közül a tanulmányút résztvevői ezúttal egy vacsorával egybekötött sivatagi rodeózásba, valamint a Giftun-szigetre tett kirándulásba, sznorkerezésbe kóstolhattak bele, a búcsúestét pedig a Kartago Tours és egyiptomi partnere, a Travel Ways a kikötői Pappa's-ban szervezte meg. Itt kiderült, hogy az iroda kinti munkatársai nem csupán a szállodákról, vízpartokról tudnak mindent, hanem jártasak a hangulatteremtésben is. Az egy hét hamar elszaladt, így nem véletlen, hogy az utolsó szálláshelyen, a luxus Baron Palace Sahl Hasheesh szállodában az indulás napjának reggelén búcsúszóul még sokan megmártóztak a Vörös-tenger langyos vizében.

 

Forrás: turizmusonline.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség