gtag('config', 'AW-853523673');

Szemet gyönyörködtetőek a világ legszínesebb városai

Az élénk színekre festett házfalak a szegényebb településeket is feldobják. Többet közülük a világörökség részének nyilvánítottak.

Szemet gyönyörködtetőek a világ legszínesebb városai

Júzcar, Spanyolország
Júzcar egy mindössze 250 lelkes falu Andalúziában, 22 kilométerre Rondától és 113 kilométerre a kedvelt üdülővárostól, Malagától. A település egyike volt a fehérre festett andalúziai falvaknak és városkáknak. 2011 tavaszán azonban a Sony Pictures az összes épületet kékre festette a Hupikék törpikék című rajzfilm háromdimenziós változatának reklámozására. A településre özönleni kezdtek a turisták, így a festést meghagyták.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Valparaíso, Chile
A Csendes-óceán partján fekvő ékszerdoboz Chile fővárosától, Santiagótól mindössze 60 kilométerre fekszik. Busszal másfél óra alatt elérhető, mégis kevesen ismerik. Pedig a belvárosát az UNESCO 2003-ban felvette a világörökségek listájára, köszönhetően az öbölre néző színes, egymás oldalának támaszkodó, bohém házikóinak, a labirintusszerűen kanyargó macskaköves utcáinak és az egyedülálló, városi falfestészetének.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Chefchaouen, Marokkó
Marokkó kék városa az ország északi részén található, körülbelül 100 kilométerre a Gibraltári-szorostól. A települést 1471-ben alapították egy kis erőddel, amely a mai napig létezik. A feladata az volt, hogy megvédje Marokkót a portugálok északi inváziójától. 1920-ban a spanyolok elfoglalták a várost, és csak 1956-ban adták vissza Marokkónak. A régió jelentős kannabisztermelő hely, és hasist is lehet vásárolni a városban. Chefchaouen népszerű turistacélpont két házai miatt.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Rio de Janeiro, Brazília
Rio de Janeirót a világ egyik legszebb városának tartják, ám ezt nem annyira az épületeinek köszönheti mintsem a rendkívül látványos, tagolt tengerparti elhelyezkedésének, különleges természeti képződményeinek. Az ember azt gondolná, hogy a Pazar tengerparti városrészekhez képest a legszegényebbek lakta nyomornegyedek, a favelák még kevesebb szépséget rejtegetnek, ez azonban nem feltétlenül igaz. A Santa Marta favela házait például néhány művész színesre festette, amivel nagyon egyedi hangulatot kapott.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Dzsódphur, India
Dzsódhpur Delhitől mintegy 600 km-re délnyugatra a Thar-sivatag szélén terül el. Korábban a dzsódhpuri fejedelemség fővárosa volt, s első maharadzsája, Ráo Dzsodha alapította 1459-ben, akiről a város a nevét kapta. A kereskedelmi útvonalon stratégiai helyet foglalt el és vált kereskedelmi központtá. Ma Rádzsasztán második legnagyobb városa. A város népszerű turistacélpont, számos temploma, palotája és erődje miatt, de kékre festett épületei is látványosak.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Vernazza, Olaszország
Vernazza Olaszországban, Liguria régióban, La Spezia megyében található. 1997 óta a közeli Palmaria, Tino és Tinetto szigetekkel, valamint a Cinque Terre többi településével együtt az UNESCO világörökségének része. A település eredete valószínűleg a rómaiak idejére nyúlik vissza. A 10. század elejére épült ki a mai fekvéséhez képest távolabb, a szárazföld belsejében. Fontos kikötő volt, a Da Passano, Pònzo és Fieschi családok birtoka, majd 1276-tól a Genovai Köztársaság része. Ezt követően helyeződött át a település központja a tengerpartra. A házsorok erődként védték a stratégiailag fontos kikötőt, amelyik a genovaiak egyik fontos támaszpontja volt a pisaiakkal folytatott tengeri háborúkban. 1818-ban a Szárd Királyság, majd 1861-ben az Olasz Királyság része lett.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Fokváros, Dél-Afrika
Fokváros már magában is Dél-Afrika egyik legszebb települése, a korábban maláj negyedként ismert Bo-Kaap pedig szó szerint érdekes színfoltja a városnak. A Signal hegy lejtőjén elterülő városrészben egy 1844-ben épített mecset is található. A turisták azonban nem ezért, hanem színesre festett házaiért és macskaköves utcáiért keresik fel az időközben multikulturálissá vált területet.

Nemzeti Reptéri Parkoló
 

Trinidad, Kuba
A Kuba déli partvidékén található 42 ezres kisváros az ország egyik legnépszerűbb turistacélpontja. A várost Diego Velázquez de Cuéllar alapította 1513-ban Villa De la Santísima Trinidad (a legszentebb Szentháromság városa) néven. Hernán Cortés innen indult arra az expedícióra, amely Mexikó felfedezéséhez vezetett. A 16. és 18. század között a dohány, cukor és szarvasmarha-tenyésztés gazdaggá tette a várost, amelyet ugyan háromszor is kifosztottak a kalózok, de nem tudták tönkretenni.

Nemzeti Reptéri Parkoló

Salvador da Bahia, Brazília
A brazil Bahia szövetségi állam székhelye az Atlanti-óceán partján. A gyarmati korszakban itt volt a főváros 1549 és 1763 között, és a brazil rabszolga-kereskedelem központja volt. Napjainkban még mindig sokkal nagyobb itt a feketék aránya, mint az ország délebbi nagyvárosaiban. Salvador a tánc, az ünnepek városa is, egymást érik a színpompájukban és hangulatukban egyedülálló ünnepek. A Pelourinho nevű történelmi városrész színes házai rengeteg turistát vonzanak.

Nemzeti Reptéri Parkoló

 

Forrás: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség