gtag('config', 'AW-853523673');

Típusengedélyek birtokában a legújabb Dreamliner

Hamarosan forgalomba állhat az amerikai Boeing repülőgépgyár legújabb utasszállító típusa, miután a 787-9 Dreamliner a sikeres berepülési programot követően mind az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA), mind az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) bizonyítványainak birtokába került. A Boeing máris az első gép átadásának előkészítésén dolgozik. Az Air New Zealand indít. 

Típusengedélyek birtokában a legújabb Dreamliner

Meghatározó mérföldkőhöz érkezett a Boeing 787-es programja. A másodikként kibocsátott, hosszított törzsű 9-es széria ugyanis megszerezte a forgalomba állításhoz szükséges típusengedélyeket. Mindezt csaknem éppen 9 hónappal azután, hogy a prototípus először a levegőbe emelkedett, amelyre 2013. szeptember 18-án került sor. A Boeing öt gépes berepülő flottát állított fel, amelyek több mint 1500 órát töltöttek a levegőben, hogy tanúsítsák a 787-9-es képességeit, amelyeket - ezeket kiegészítve - földi és laboratóriumi tesztek során is vizsgáztattak. Így született meg végül az FAA és az EASA kölcsönösen is elismert engedélye a forgalomba helyezésre. 

A 787-9-es felettébb fontos típusváltozat a Boeing számára. Ez lehet az első Dreamliner, amely gördülékenyen, kirívó problémáktól mentesen állhat forgalomba az első, 8-as szériával elszenvedett, a lítium-ion akkumulátor meghibásodások miatt egészen az ideiglenes kivonást is megélt programmal szemben. Nagy teher lapul hát az alaptípusnál 6 méterrel hosszabb törzsű kivitelen, neki kell most demonstrálnia a Dreamliner igenis is egy megbízható, alapos konstrukció. 

Miközben pedig a polgári repülőgépgyártás legújabb vívmányait sorakoztatja fel, kiváltképp olyanokat, amelyeket nemcsak a légitársaságok és a hajózók, hanem főleg maguk az utasok is élvezhetnek. A minden eddiginél nagyobb méretű kabinablakok, a látványos és hatékony LED világítás, a csendesebb üzem, az alacsonyabb magasságnak megfelelő kabinnyomás, a korszerű légkondicionálás mind-mind kellemes élménnyé igyekeznek varázsolni a leghosszabb interkontinentális utakat is. Az üzemeltetők meg a 20%-kal kedvezőbb üzemanyag fogyasztási és károsanyag kibocsátási paraméterekkel szerezhetnek örömet a vállalati kasszának. 

Típusengedélyek birtokában a legújabb Dreamliner

A Boeing közepes méretű Dreamlinere, mivel a 9-es után még lesz egy még nagyobb, 10-es széria is, jól fogy, eddig összesen 413 darabot sikerült eladni, ami az 787-es értékesítések 40%-a. A 26 ügyfél között olyan nagyok szerepelnek, mint az All Nippon Airways (ANA), az Etihad Airways, az ILFC, az Air France - KLM, az Air China, az Air Canada, vagy a British Airways, de köztük például a low-cost üzemet folytató Scoot is. Az első légitársaság, amely flottájába veheti a legújabb Dreamliner variánst az Air New Zealand lesz. A különleges fekete alapú festést viselő első gépük egyébként még a berepülési programban is segítette a Boeinget, szűzfelszállását május végén teljesítette. 

Az új-zélandiak összesen 10 darabot rendeltek flottájuk számára a 787-9-esből, amelyek fedélzetét egyenként összesen 302 utasosra konfiguráltatják. A típus gyári katalógus szerint 15372 km-es hatótáv teljesítményre képes. Kétféle hajtóművel, a General Electric GEnx-1B, vagy a Rolls-Royce Trent 1000-esével rendelhető.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség