gtag('config', 'AW-853523673');

Tovább növelte utaslétszámát Magyarországon a Lufthansa

Változatlanul vezető pozíció, növekvő eredmények a Lufthansa magyarországi teljesítményében. A német légitársaság új képviseletvezetőt nevezett ki, aki a Lufthansa európai kommunikációs igazgatójával tartott ma közös sajtótájékoztatót Budapesten. Szó volt az elmúlt év fejleményeiről, számokról, és az idei célokról, várható újdonságokról.

Tovább növelte utaslétszámát Magyarországon a Lufthansa

 

 

Új képviseletvezetővel megy tovább a Lufthansa

Antal Gábor lett a Lufthansa Csoport magyarországi vezetője. A német légitársaság mai budapesti sajtótájékoztatóján tett bejelentés szerint Antal Gábor 2014. január 1-je óta látja el a Lufthansa Csoport négy légitársaságát képviselő budapesti iroda vezetését. A szakember így a Lufthansa, a Swiss International Air Lines, az Austrian Airlines és a Brussels Airlines hazai jegyértékesítéséért és működéséért felel. 

Antal Gábor kereken 25 éve csatlakozott a Lufthansához. A közgazdász végzettségű, külkereskedelemből érkező szakember a foglalástól a key account manageri területig az értékesítés valamennyi fázisában dolgozott. 2007-ben nevezték ki a Lufthansa magyarországi értékesítési igazgatójának, majd a rá következő évben részt vett a Swiss és az Austrian Airlines integrációjában és így azok értékesítési feladatait is átvette. 2011-ben a Magyarországon jelenlévő légitársaságok képviseleteinek szövetsége, a BARIH elnök-helyettese volt. 2008-ban és 2010-ben a Star Alliance nemzeti irányítóbizottságának elnöki, illetve alelnöki pozícióját töltötte be. Legújabban pedig a Lufthansa Csoport magyarországi képviseletének vezetői teendőit látja el. 

Újabb növekedés a magyar piacon 

A Lufthansa Csoport elmúlt évi eredményeit ennek megfelelően immáron Antál Gábor ismertette a szaksajtó meghívott képviselőivel. A képviseletvezető tájékoztatása szerint a csoport 2013-ban újabb növekedést ért el a magyar piacon. A vállalat a tavalyi évben összesen 1 017 994 utast szállított, ami 4.4%-kal több, mint az előző évben. Hogy mindezt legyen mihez viszonyítani a Budapest Airport január végén közölt összesítője szerint 2013-ban összesen 8 520 880 utas fordult meg a Liszt Ferenc repülőtér termináljain. 

Különösen a Swiss teljesítménye figyelemre méltó, a svájci légitársaságnak ugyanis 12.2%-os bővülést sikerült elérnie, de a német Lufthansa is még több utast szállított, mint az előző évben. Ugyancsak nőtt a magyarországi jegyértékesítés eredménye, a Lufthansa az előző év azonos időszakához képest 4%-kal, a Swiss 16%-kal, a Brussels Airlines pedig 6%-kal több jegyet adott el Magyarországon. 

Lufthansa, továbbra is piacvezető szerepben Magyarországon

Ezzel a teljesítménnyel a Lufthansa továbbra is piacvezető Magyarországon a hagyományos hálózati légitársaságok között: a német légitársaság 20.7%-os piaci részesedése 0.5 százalékpontos bővülésnek felel meg, míg csoport szinten 36.8%-os eredménye 2.3 százalékpontos növekedést jelent. 
A magyarországi átszálló forgalom tekintetében kiemelt észak-amerikai útvonalakon a légitársaságnak a tavalyi évben is sikerült megőriznie piacvezető szerepét, és a foglalások alapján további növekedésre is számít. 
A 2014. január és április közötti időszakra szóló foglalások szerint a Lufthansa 27.7%-os piacrésze 6.5 százalékponttal, míg a Lufthansa Csoport 37.8%-os eredménye 5.6 százalékponttal több, mint az előző évi hasonló időszak teljesítménye. 

Brussels Airlines: új menetrend Budapest és Brüsszel között

Az idei nyári menetrendben új időpontokban közlekednek a Brussels Airlines járatai a magyar és a belga főváros között. Az új felállás szerint lesz egy kora reggeli járat, amely 06:30-kor indul Budapestről, és lesz egy késő esti is, amely 20:50-kor száll fel Brüsszelből. 

Ezzel a légitársaság még ideálisabb menetrendet tud kínálni a politikusok, üzletemberek és nem mellesleg a turisták számára is, mivel akár egy nap alatt is megjárhatják Brüsszelt, másrészt pedig a reggeli vonal lehetővé teszi az interkontinentális csatlakozások igénybe vételét is, így az észak-amerikai és az afrikai célállomások is adottá válnak számos európai város mellett. Érdemes külön is megemlíteni, hogy a Brussels Airlines nem kevesebb mint húsz afrikai repülőtérrel kínál összeköttetést. A reggel indulást úgy oldja meg a légitársaság, hogy a nyári menetrend életbe lépésétől gépüket Budapesten éjszakáztatják. Az üzemeltetett géptípust illető változás, hogy szeptembertől nagyobb, Airbus A319-es gépek lesznek a járatok rendszeres teljesítői, amelyek mintegy 30%-kal növelik a kapacitást a jelenlegi négy-hajtóműves British Aerospace Avro RJ100-asokhoz képest.  Az új menetrend szerinti jegyek már foglalhatók.

A Lufthansa globális teljesítménye: rekordszámú utaskilométer

A légitársaság globális teljesítményéről Martin Riecken, a Lufthansa európai kommunikációs igazgatója adott összefoglalót, amelyben elmondta, előzetes számításaik szerint a Lufthansa Csoport üzemi eredménye az előző évi 524 millióhoz képest 2013-ban 600-700 millió euró körüli. 

Fontos eredmény Martin Riecken tolmácsolásában, hogy ismét nyereségessé vált a Lufthansa európai hálózata. Járataik pontossága 85%-ra nőtt. A lekésett csatlakozások száma mindössze 1 százalék alatti, ami igazán jó eredmény egy ekkora légitársaságnál. 

A maga 209 milliárd utaskilométerével rekordszámot ért el a csoport 2013-ban. A járatok töltöttségi mutatója ugyancsak kiemelkedő, 79.8%-os volt. Az utaslétszám 104 millióban tetőzött.

Irány az ötcsillagos minősítés, új fedélzeti szolgáltatások, megújuló flotta 

A Lufthansa First Class szolgáltatása már jelenleg is élvezi a Skytrax ötcsillagos besorolását, de a kommunikációs igazgató elmondta, céljuk, hogy a teljes minősítésre szert tegyenek, és csatlakozzanak az egyébként jelenleg mindössze hét légitársaságot tömörítő elitek csoportjába, ezért azon dolgoznak, hogy business és economy osztályaik is elérjék a szintet. 
Idén kerül bemutatásra az egyik legfontosabb újítás, a hosszú távú járatokra szánt prémium turista osztály, premierje a berlini ITB turisztikai szakkiállításon lesz, a részletek is ott fognak kiderülni, de az ígéretek szerint az új osztály annak ellenére, hogy magasabb kényelmet kínál majd, árazásban a turistához lesz közelebb, mintsem a sokak számára elérhetetlen businesshez. 
Szintén a 2014-es év újítása lesz a fedélzeti kiszolgálás tekintetében a BoardConnect elérhetőség a Lufthansa középhatótávú járatain. A Wi-Fi alapú fedélzeti szórakoztatást az utasok saját mobileszközeik segítségével vehetik majd igénybe, elsőként Airbus A321 típusokon. 

A fejlesztés, az előretekintés a Lufthansa egyik alapkoncepciója. A légitársaság még a legválságosabb gazdasági időszakokban is tudott előre gondolkodni, ezért nem csoda, hogy lényegében az összes legújabb típusra érvényes rendelésük van, olyannyira, hogy nem egy esetben indító légitársaság is a Lufthansa. A flotta új generációs típusokkal való feltöltésének fontos mérföldköve volt, hogy február elején megérkezett a tízedik Boeing 747-8 Intercontinental (D-ABYL). Az idei évvel pedig kezdetét veszi az a modernizációs program, amelynek eredményeként 2025-ig bezárólag 261 darab vadonatúj gépet vesz át a cég, mintegy 32 milliárd eurós értékben. 2014-ben egyébként összesen 23 új repülőgép érkezik a flottába. 

Ezek között további hat Boeing 747-8I szerepel, de lesz új A380-800-as és A330-300-as átvétel is, mint ahogy a keskenytörzsű flotta is bővülni fog az A320-as típuscsalád gépeivel. Az egyre közelebbi jövőt pedig az Airbus kompozit gépe, az A350-900XWB, majd az évtized végére várható Boeing 777-9X (képünkön) jelenti, amelynek akárcsak az Intercontinental esetében, első üzemeltetője lesz a Lufthansa.

Forrás: Airportal

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség