gtag('config', 'AW-853523673');

Túlzóak és veszélyesek az óriás géprendelések?

Azok a légitársaságok, amelyeknek jelentős mértékű a rendelésállományuk, a növekedésüket kockáztatják, és mesterségesen generált buborékot hoznak létre a repülőgéppiacon - hangzott el az Ascend légiipari tanácsadó által tartott csütörtöki online szemináriumon.

Túlzóak és veszélyesek az óriás géprendelések?

 

 

 

Rob Morris szakértő előadásában azt hangsúlyozta, hogy a távol-keleti és ázsia-óceániai légitársaságok többsége annyi gépet rendelt elsősorban az Airbustól és a Boeingtől, hogy rendelésállományuk meghaladja a jelenleg üzemben lévő flotta méretét. Amellett, hogy ez mesterséges buborékot képez a repülőgéppiacon, a légitársaságok saját működésüket is veszélyeztetik.

A szakértő az indiai Lion Air példáját hozta fel, az jelenleg 30 százalékkal növekszik évente, százgépes flottát üzemeltet, de többszörösére, 545 gépre van rendelése. A gépek átvételével jelentősen nő majd a kapacitásuk, de az éves bővülés az évtized vége felé 5 százalék alá eshet vissza. Hangsúlyozta, hogy ez a jelenség Európát nem érinti ekkora mértékben, mivel a légitársaságok rendelésállománya általában nem haladja meg a flotta méretét, de a kapacitások még így is gyorsabban nőnek, mint az utasforgalom.

Jelenleg a gyártók rendelésállománya 11 800 gépre szól, ez minden eddiginél magasabb, ugyanakkor a gépek átadása sokkal lassabb. Míg 1991-ben a gépek nagy részét három éven belül leszállították, ma van olyan rendelés is, amelyet csak 2027-ben teljesít a gyártó - mondta Rob Morris. Chris Seymour, az Ascend másik szakértője a rendeléseket részletezve elmondta, 600 milliárd dollár értékű megrendelés érkezett eddig az új generációs gépre, ez a teljes állomány 60 százaléka, ugyanakkor 2027-ig a flottában nagyobb lehet a jelenlegi szériából származó repülők aránya.

A hír forrása: Airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség