gtag('config', 'AW-853523673');

Újabb hajó foghatta az eltűnt maláj gép jeleit

A kínai után egy ausztrál hajó is fogja az ismeretlen pulzáló jeleket az Indiai-óceánon. A Guardian beszámolója szerint egy Ocean Shield nevű ausztrál hadihajó vasárnap reggel a Haiohszün 1 nevet viselő kínai keresőhajótól 300 tengeri mérföldre ugyancsak érzékelt egyelőre ismeretlen forrású jeleket víz alatti feketedoboz-detektorával, ami tulajdonképpen egy víz alatt is működőképes, nagy érzékenységű mikrofon.

 

Újabb hajó foghatta az eltűnt maláj gép jeleit

A Haihszün 1-es szombaton érzékelte a 37,5 kilohertzes frekvencián pulzáló pittyegéseket. A fekete dobozok működéséről korábbi cikkünkben olvashat részletesen. Pontosan ilyen típusú jeleket bocsátanak ki magukból a repülőgépek fekete dobozai is aktiválódásuk esetén, hogy könnyebb legyen megtalálni őket. Mivel a Malaysia Airlines MH370-es járata március 8-án tűnt el, fekete dobozának akkumulátorai legfeljebb még egy-két napig képesek energiát szolgáltatni a hangjelzésekhez. Bár a dobozok jelzései szabványosak, azt nem lehet megállapítani belőlük, hogy melyik repülőgéphez tartoztak.

Vasárnap tizenkét repülőgéppel és tizenhárom hajóval végzik a maláj gép keresését három nagy területre koncentrálva az Ausztrália nyugati részén lévő Perth városától nagyjából kétezer kilométeres távolságban. A keresést koordináló ausztrál repülési szakember, Angus Houston a Guardiannek elmondta, hogy még a Haiohszün 1 előtt, pénteken is fogtak olyan hangokat, amelyek valószínűleg egy fekete doboztól származnak. Ez a kínai hajótól két kilométeres távolságban történt. A CNN szerint a hajók csak rövid ideig tudták fogni a pulzáló hangot, ami azt jelenti, hogy biztosan nincsenek a doboz közelében, mert akkor állandóan lehetett volna fogni a pittyegést, ami a víz alatt nagy távolságra is eljuthat.

Újabb hajó foghatta az eltűnt maláj gép jeleit

Houston szerint még továbbra sem tudni, hogy a jelek biztosan az MH370-es fekete dobozától származnak-e, mindenesetre nagyon fontos kivizsgálni ezeket. A jelek felderítéséhez még egy HMS Echo nevű brit hadihajót is a másik két hajó mellé küldenek. A CNN-nek nyilatkozószakértő szerint a maláj gép úgy manőverezhetett, hogy szándékosan elkerülje azt, hogy a katonai radarok érzékeljék az útját. 

A hír forrása: Origo

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség