gtag('config', 'AW-853523673');

Valaki repülne Budapestről Kazahsztánba

Hamarosan közvetlen légi járat indulhat Budapestről Kazahsztánba, ugyanis a Légügyi Hivatal tájékoztatása szerint a két ország között kihasználatlan légiközlekedési jog iránt kérelem érkezett a hatósághoz - írja szerdai cikkében a Világgazdaság Online. 

Valaki repülne Budapestről Kazahsztánba

A lap szerint a Légügyi Hivatal még közel egy hónapig várja a kazahsztáni repülési jog iránti kérelmeket. Továbbiak benyújtásának jogvesztő határideje augusztus 9-e. 

Jelenleg a kazah fővárosba, Asztanába többszöri átszállással lehet eljutni, a kínai határhoz közeli Almatiba pedig isztambuli átszállással. A gazdasági tárca a közelmúltban többször kijelentette: a kereskedelmi, gazdasági és idegenforgalmi kapcsolatok bővítéséhez szükséges a közvetlen légi járat beindítása Budapest és Asztana között.

Van már ennél hosszabb távú járata a Wizz Airnek, hiszen Dubaj 4 ezer kilométerre fekszik, és ez megközelíti a légitársaság flottáját alkotó Airbus A320-as gépek legnagyobb hatótávolságát. A kazah partner az Air Astana lehetne, amelynek flottáját szélestörzsű gépek is gazdagítják. A közép-ázsiai légitársaság gépeit Londonban, Amszterdamban és Frankfurtban is lehet látni, és egyébként a Czech Airlines is büszkélkedhet kazah célponttal, Prágából Almatiba repülnek gépeikkel - világít rá a cikk szerzője, Vég Márton. 

Az AIRportal.hu legutóbb május közepén foglalkozott részletesebben a kazah légitársaság európai terveivel, miután az Európai Unió áprilisban frissítette a szigorú működési korlátozások tárgyát képező légi fuvarozók listáját, és az ellenőrzések eredményei alapján az Air Astana kikerült a tilalmi besorolásból, így megnyílt a lehetőség az útvonalhálózat fejlesztésére. 

A légitársaság akkor több új célpontot is bejelentett, az idei évre főleg szezonális jelleggel a dél-európai mediterrán térségbe, de meglévő vonalaikon járatsűrítéseket is terveznek, és azt is már biztosan lehetett tudni, hogy 2015-ben az Air Astana járatot nyit a francia, valamint a cseh fővárosba is. Budapest egyelőre nem hangzott el, de az sem zárható ki, hogy a légitársaság esetleg a már kihirdetett prágai járatát fűzné tovább vele.

Forrás: www.airportal.hu

Elérhetőségek

Kültéri parkoló 

Kültéri fedett parkolás

Beltéri, zárt teremgarázs

Szolgáltatásaink

Autómosás, takarítás

 

1./ Személyautó, SUV, Kisbusz

Autóját az időjárás függvényében takarítjuk, visszaérkezése előtti nap vagy aznap. Lehetőség szerint a takarítás után garázsba állítjuk.

 

2./ Prémium autótakarítás

A következőket tartalmazza a mosás és takarításon kívül:

- Autó Klímarendszerének, szellőzőinek és teljes utasterének  a szagsemlegesítése,  fertőtlenítése ózongenerátorral.

 

Próbáljon ki minket, és nem akar majd máshol parkolni!

Nálunk nincs reptéri behajtási költség!

Mozgássérült parkolóval is rendelkezünk

Bőrönd súlyának ellenőrzése

Kulturált családias környezet, tiszta mosdók

Óriás parkoló terület(kültér, beltér)

A legjobb árakat kínáljuk!

Megérkezéskor a reptéri transzfer azonnal indul. Több transzfer autóval dolgozunk.

Utasainkat közvetlenül az indulási szintre visszük.

Bankkártyás fizetési lehetőség

Bankkártyás fizetési lehetőség